Nieuws over Golfbaan De Texelse

 

Winnaar Leadingcourses.com recensie-actie

 

In 2017 vroegen wij na afloop van een dag golfen op De Texelse om bij leadingcourses.com een recensie te schrijven over De Texelse. In ruil daarvoor werd er kans gemaakt op een 3-daagse Golf Experience bij Golfbaan De Texelse. De winnaar is inmiddels bekend:


Evelien Spee, uit Rhoon.

 

Zij wint:
- 2x Overnachting in Hotel Molenbos
- 2x Texels ontbijt
- 2x Greenfee 18 holes per persoon
- 1 x Boek 'Golfen op Texel'


Mevrouw Spee, van harte gefeliciteerd met de gewonnen prijs! Niet gewonnen maar toch van een 3-daagse Golf Experience op De Texelse genieten? Bekijk hier onze golf-arrangementen

 


    

golf quest.jpg'The Dutch Golf Quest' op De Texelse

 

Daniel Björk en Colin Williams van “The Dutch Golf Quest’ hebben besloten om op alle golfbanen in Nederland te willen spelen… Ja, alle 220! Recent hebben ze op hun 39e baan in Nederland gespeeld… en dat was Golfbaan De Texelse. “Een van de mooiste banen is die we ooit in Nederland hebben gespeeld”. Hun ervaringen hebben ze vastgelegd in een VLOG.

  

De bootreis en het prachtige duinlandschap gaf de vloggers het idee naar het buitenland afgereisd te zijn. Over de golfbaan zeggen ze verder onder andere: “Vroeger was dit een 9 holes golfbaan, maar een paar jaar geleden is deze met nog 9 holes uitgebreid en zijn ze gegroeid tot een volwassen 18 holes baan. En wat een 2e negen holes zijn dit! De sublieme plaatsing van de fairway om de duinen heen, de uitdagend geplaatste hindernissen, de perfecte fairways en de mooie en geonduleerde greens. Het ontroerde ons… Zoals je kunt zien in de VLOG , we zijn echt verliefd geworden op deze baan.”

  

Direct de vlog bekijken

  


  

Bedrijvendag de Texelse Golfbaan Druk bezocht

image001.jpg
De ochtend start wat koel en vochtig. Wordt het een korte of lange broek of voor de dames een rokje? En moet die trui nu wel of niet mee? Met voldoende variatie aan kleding op weg naar de golfbaan. Met mijn team gelijk gestart met de aankleding van het clubhuis. Rond 10.30 kwamen de eerste gasten binnen en werden ontvangen met koffie, thee en lekkers. Na een korte uitleg over de spelvorm is iedereen op weg gegaan naar de tee, voor wat uiteindelijk een zinderende warme golfdag zou gaan worden. Collega Yvo reed door de baan en voorzag de spelers van verkoelend water en meloen en tussen hole 9 en 10 stond Susanne klaar om de spelers te verwennen met wraps en prosecco.


image002.jpgEn dan, tijdens het goed verzorgde diner de prijsuitreiking. Dit jaar was het team van IBS Oele Schoo flink op dreef. Menno Schuijl en zijn gast, de heer Van Lieden vergaarden samen 67 stableford punten en eindigden op de derde plek. Het team van Villa Verhuur Texel, met de spelers Gerbrand Zoetelief en Agnes van Rijkom werd tweede met totaal 69 punten. Piet Schuijl met gastspeler Rein Zandee wonnen dit jaar de golfdag met 73 stableford punten en daarmee de Bedrijvengolfdag bokaal!. Rein speelde deze dag met handicap 19 40 stableford punten bij elkaar, top!

 

De medewerkers van De Texelse hebben gezorgd voor een goed georganiseerde dag. Wij kijken terug op een gezellige en geslaagde bedrijven golfdag 2016.

 


 

Golfers Magazine op bezoek bij de Texelse!

 

Golfers Magazine kwam op bezoek om eindelijk ook de tweede negen  

uit te testen. tweede negen

 

Wie dol is op linksgolf – en er een beetje op uit de voeten kan – vraagt zich af 

waarom je nog de moeite zou nemen naar Engeland of Schotland te gaan
voor een shotje links. Bruut is het nu en dan op Texel.

 

Lees hier het hele artikel.


 

Golfbaan de Texelse snelste stijger op ranglijst beste golfbanen!

recommended 2016.png

 

Leading courses heeft voor 2016 wederom het recomended-predicaat uitgereikt aan Golfbaan De Texelse. Daarnaast is De Texelse van plek 26 naar plek 14 gestegen in de ranglijst van de beste golfbanen in Nederland en is daarmee de snelste stijger! Op de website leadingcourses.com of golf.nl kunnen spelers de golfbaan een beoordeling geven. Op basis van die beoordelingen wordt elk jaar de ranglijst samengesteld. 

 

 

 


 

Golfbaan De Texelse krijgt A-status

A-certificaat De Texelse.jpg

 

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie heeft de A-status verleend aan Golfbaan De Texelse!
 

 

 

 

 

 

 

 

  


 

Golfbaan de Texelse behoort tot de beste golfclubs van Nederland!

leading-courses-de-texelse-250x200.png


Leading courses heeft voor 2015 het recomended-predicaat uitgereikt aan Golfbaan De Texelse. Op hun website leadingcourses.com kunnen spelers de golfbaan een beoordeling geven. Op basis van die beoordelingen heeft De Texelse het certificaat mogen ontvangen.

 

 

 

  


 


Lees het artikel over de nieuwe 18 holes bij Golfbaan De Texelse!

 

In de krant "Texel het weekend" van 10 januari 2014 stond een rapport van Frank Grootemaat over de nieuwe 18 holes linkscourse par 72 vlakbij Vakantiepark De Krim!

 

"Een stevige zeebries, duintjes met helmgras, Texelsehistorie en 74 verschillende vogelsoorten. Vrijwelgeen golfbaan beschikt over deze kenmerken, maar De Texelse wél. Sinds 1 januari zijn de negen prachtig aangelegde nieuwe holes nabij vakantiepark De Krim toegankelijk voor zowel beginnende als geoefende golfers."

Lees verder (pdf)

  


 

Artikel-golfbaal-8-mei-2013-TC.pdf.jpg

In de Texelse Courant van 8 mei 2013 stond een reportage van Gerard
Timmerman over Golfbaan De Texelse.
 

‘Unieke golfbaan en uniek project’

Op voormalig boerenland verplaatsen graafmachines nu enorme hopen grond. Er vormt zich een duinlandschap. Over een jaar is dit het domein van golfers. De uitbreiding van golfbaan De Texelse is in volle gang.
Lees verder. (pdf)