Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Hoor... de zee!

Golfen met vakantiegevoel

Golfbaan De Texelse is een 18-holes par 72 golfbaan waar ervaren golfers en enthousiaste beginners van harte welkom zijn om een balletje te slaan. Uw golfspel oefenen doet u op de Par-3, de driving range (deels overdekt) of de putting green. Waar u ook voor kiest, u kunt altijd rekenen op een gastvrije ontvangst op deze bijzondere baan, midden in de Texelse duinen. De Texelse heeft het ruige karakter van een echte duinbaan met zeer goed onderhouden fairways, waterpartijen en grote, strakke greens. En afhankelijk van de windrichting, kunt u de zee horen ruisen! Direct een starttijd reserveren kan hier.

Traditionele links, maar dan op de Wadden

In 2014 is de golfbaan uitgebreid naar 18 holes. De door Alan Rijks aangelegde tweede negen zijn totaal anders dan de – ook door hem ontworpen – oorspronkelijke holes, en horen toch ook weer bij elkaar. Waar je de eerste helft van de ronde nog wel weg kan komen met een iets mindere slag, wordt je daar op de tweede negen hard voor gestraft. De hoge heuvels langs de fairways, het dikke helmgras, de schuine liggingen, de stuifduinen, vrijwel alle holes vragen het uiterste van de golfer.

Meer informatie over de uitbreiding naar 18 holes vindt u hier (pdf).

Elke hole zijn eigen limerick!

Wie komt voor een uniek rondje golf in de duinen nabij De Cocksdorp, zal niet teleurgesteld worden. Prachtige holes, één van de meest indrukwekkende bunkers van het land, helmgras dat tot boven je knieën komt, blinde slagen en op elke hole een limerick van Jan Heemskerk, voormalig Playboy-hoofdredacteur en Golfers Magazine columnist.

Lees meer over iedere hole

Golfbaan De Texelse

Bekijk de baanstatus

Bekijk de actuele baanstatus van onze golfbaan.

Greenfees & Verhuur

Bekijk de greenfee tarieven van Golfbaan De Texelse. Ook vindt u hier de prijzen van de clubkar, handicarts en trolleys.

Handicaps & Scorecards

Bereken uw playing handicap en download uw scorecard.

Oefenfaciliteiten

Verbeter uw golfswing door gebruik te maken van onze oefenfaciliteiten.

Plattegrond

Bekijk de plattegrond van de golfbaan.

Greenkeepers

De greenkeepers van De Texelse doen er alles aan om de baan in optimale conditie te houden.

Waterbuffer

Met de aanleg van de tweede 9 holes was goed watermanagement voor onderhoud essentieel. Niet alleen voor de golfbaan maar ook tegen de verzilting van het Texelse land. Een ingenieus systeem wat overtollig hemelwater opvangt van het naastgelegen Vakantiepark De Krim, wordt in de buffer opgeslagen. De buffer kan 15.000 m3 water opslaan. De aanleg is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord- Holland. Lees meer over de aanleg van de waterbuffer (pdf).

NIEUW: De waterbuffer is voorzien van een zonnepanelenveld!

Openingstijden

Golfbaan De Texelse

Dagelijks geopend vanaf 8.00 uur.

Golfclubhuis 't Hanenhuus

Dagelijks geopend vanaf 9.00 uur. 

Golfschool Texel

Dagelijks geopend vanaf 8.00 uur.​ 

De Krim
De Krim — Hart voor Texel