Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Hoor... de zee!

Golfen met vakantiegevoel

Golfbaan De Texelse is een 18-holes par 72 golfbaan waar ervaren golfers en enthousiaste beginners van harte welkom. Uw golfspel oefenen doet u op de Par-3, de driving range (deels overdekt) of de putting green. Waar u ook voor kiest, u kunt altijd rekenen op een gastvrije ontvangst op deze bijzondere baan, midden in de Texelse duinen. De Texelse heeft het ruige karakter van een echte duinbaan met zeer goed onderhouden fairways, waterpartijen en grote, strakke greens. Afhankelijk van de windrichting, kunt u de zee horen ruisen!
Direct een starttijd reserveren kan hier.

Traditionele links, maar dan op de Wadden

Bij de echte golfkenners roept Golfbaan De Texelse vergelijkingen op met authentieke Engelse/ Schotse golfbanen: de zogenaamde 'links courses', vanwege de prachtige ligging in de duinen. De Texelse heeft het ruige karakter van een echte duinbaan en daar zijn er maar weinig van! Alan Rijks heeft deze bijzondere 18 holes baan ontworpen. De hoge heuvels langs de fairways, het dikke helmgras, de schuine liggingen, de stuifduinen, vrijwel alle holes vragen het uiterste van de golfer. De Texelse is echt een baan die u gespeeld wilt hebben!

Vernieuwingen

In de winter van 2021/2022 is Golfbaan De Texelse groots verbouwd. De eerste 9-holes hebben een make-over gekregen en sluiten nu beter aan op de tweede 9 holes. De holes hebben veel reliëf, wat spelen afwisselend en uitdagend maakt. De nieuwe afslag van hole 1 op 6 meter hoogte is spectaculair.  Uniek is de vernieuwde Par 3-baan, waar ook de beginnende golfer goed uit de voeten kan. Het nieuwe clubhuis/restaurant met terras biedt door de verhoogde ligging een fantastisch uitzicht over de golfbaan. Hier is het voor en na een golfronde heerlijk vertoeven met een kop koffie, lunch, Texels biertje en/of diner.

Elke hole zijn eigen limerick!

Wie komt voor een uniek rondje golf in de duinen nabij De Cocksdorp, zal niet teleurgesteld worden. Prachtige holes, één van de meest indrukwekkende bunkers van het land, helmgras dat tot boven je knieën komt, blinde slagen en op elke hole een limerick van Jan Heemskerk, voormalig Playboy-hoofdredacteur en Golfers Magazine columnist.

Lees meer over iedere hole

Golfbaan De Texelse

Bekijk de baanstatus

Bekijk de actuele baanstatus van onze golfbaan.

Greenfees & Verhuur

Bekijk de greenfee tarieven van Golfbaan De Texelse. Ook vindt u hier de prijzen van de clubkar, handicarts en trolleys.

Handicaps & Scorecards

Bereken uw playing handicap en download uw scorecard.

Oefenfaciliteiten

Verbeter uw golfswing door gebruik te maken van onze oefenfaciliteiten.

Plattegrond

Bekijk de plattegrond van de golfbaan.

Greenkeepers

De greenkeepers van De Texelse doen er alles aan om de baan in optimale conditie te houden.

Waterbuffer

Met de aanleg van de tweede 9 holes in 2014 was goed watermanagement voor onderhoud essentieel. Niet alleen voor de golfbaan maar ook tegen de verzilting van het Texelse land. Een ingenieus systeem vangt overtollig hemelwater op van het naastgelegen Vakantiepark De Krim, en dit water wordt in de buffer opgeslagen. De buffer kan 15.000 m3 water opslaan. De waterbuffer is voorzien van een zonnepanelenveld!

De aanleg is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Openingstijden

Golfbaan De Texelse

Golfbaan dagelijks vanaf 8.00 uur.
Receptie dagelijks van 08.00-18.00 uur
Golfschool dagelijks vanaf 8.30 uur.​ 

Golfclubhuis 't Hanenhuus

Dagelijks geopend vanaf 8.00 uur. 

Restaurant 't Hanenhuus

Dagelijks geopend vanaf 8.00 uur
Keuken dagelijks geopend vanaf 12.00 uur
Telefoon restaurant 0222-726555 

 

 

De Krim
De Krim — Hart voor Texel