Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...
Bultrug
Hole - 2

Bultruggen zijn baleinwalvissen, die zich meestal in de diepte van de oceaan bewegen, maar zo af en toe geheel de kluts kwijt zijn en in onze ondiepe wateren verdwalen.

Ze stranden dan niet zelden ruggelings op een zandbank en zorgen daarmee vooral in komkommertijd voor oproer aan de overkant. Bultrug Johannes (die later Johanna bleek te zijn) hield in 2012 dagenlang heel Nederland in zijn/haar greep, reddeloos verloren op De Razende Bol.

De zandrichel op deze hole welft tussen de twee fairwaybenen omhoog als de rug van deze reusachtige vis boven het water.

Drive
De stok om hiermee af te slaan is minimaal de metalwood 3 of de driver om in twee of uiterlijk drie slagen de green te halen. De tee-box ligt in de richting van de rechter duin waar ook de meeste spelers terecht komen. Dit kost vaak minimaal twee slagen. Zet uw beginstand en adrespositie links op de zandduin, in het slechtste geval ligt u dan links in de rough die niet zo dicht begroeid is als de rechterduin en het is de kortste weg naar de green! De meest ideale lijn is recht over de linker duintop vanaf de tee gezien, want dan ligt uw bal in het centrum van de fairway. Probeer de bal aan de rechterkant van de tee-box op te teeën, want dan slaat u van de hindernis af en niet naar de hindernis toe! Conclusie: durf de fairway op links aan te vallen en neem het risico!
Approach
Voor het tweede schot naar of in de richting van de green is vaak een laag ijzer of een metalwood nodig. Met een ijzer 7 of hoger mag u er van uitgaan dat u de bal op de green slaat, met een lager ijzer in de buurt van de green of voorgreen, dus fixeer u niet met uw tweede schot op de green. Het is vaak beter positie voor de green te kiezen! Het risico is te groot om ter hoogte van de green links of rechts te liggen met de obstakels als diepe rough, water, duin en een diepe potbunker. Als u dan een derde schot over heeft naar de green, speel de bal dan hoog aan, niet laag met een 7 chippen want de voorgreen heeft veel hoogteverschillen. Gebruik een Pw of Sw en speel de bal op de vlag, dus aanvallen. Kijk goed naar de heuvel in het midden van de green. Het is vaak belangrijker te weten waar u de bal moet laten landen dan alleen de lengte in te schatten. Conclusie: bepaal uw strategie voordat u de bal slaat!
Green
De heuvel of slope in het midden van de green is erg verraderlijk en moeilijk te lezen. Het belangrijkste is te weten dat de hoge kant zich van links naar rechts downhill begeeft vanuit elke balpositie. Kijk goed of u down- of up-hill speelt. U weet inmiddels dat een downhill put moeilijker is dan een uphill put.
Tip:
De longhitter speelt tussen het linkse duintje en de stok, shorthitters leggen hun bal gewoon rechts voor de heuvel met boom.
Bultrug

Gedenk hier Johanna de bultrug.
Zij zocht op ‘n zandbult haar toevlucht.
Te dicht bij de kust
vond zij eeuwige rust.
Voor u is er altijd een weg t’rug

Jan Heemskerk
Par
4
Stroke index
4
Wit
375
Geel
369
Blauw
314
Rood
309
Oranje
290
Pinpositie:
De Krim
De Krim — Hart voor Texel