Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...
De Krim
Hole - 4

In 1969 namen 28 vastberaden inwoners van Eierland en De Cocksdorp het stoutmoedige besluit een gepland terrein voor ‘kamp- en tenthuisjes’ zelf als vakantiepark te gaan exploiteren.

Ze kwamen samen in de woning van dokter Siebinga, die al honderden bevallingen had geleid en brachten De Krim ter wereld. De golfcourse is nu een belangrijk onderdeel van Vakantiepark De Krim, de trots van de Cocksdorpers.

Rechts van de hole wonen de vakantiegasten, wier tuinen bij voor golfers ongunstige winden soms door golfballen worden bezocht. Tussen fairway en tuinen ligt nog een brede sloot, de vrees van elke rechtshandige slicer.

Drive
De kunst om een par 5 te spelen is lengte en risico’s durven nemen! Voor de betere spelers zijn dit de holes om hun score te verbeteren en vreemd genoeg vinden de beginnende golfspelers dit de moeilijkste holes. Waarom? De enige moeilijkheidsgraad op een par 5 is de lengte, richting is op elke hole belangrijk. Opkijken tegen de afstanden vanaf de tee-box forceert de swing en verhoogt de kans op missers of afzwaaiers! Denk vooruit en strategisch, maak uw plannetje voor elke hole, zeker voor de par 5. Probeer de bal op de fairway te houden, dus neem een stok die zekerheid verschaft. Wees wijzer, neem een ijzer! Voor de betere speler is de uitdaging de green in twee slagen te halen: driver van de tee en het tweede schot met een metalwood 3 van de fairway; daarna nog twee putts voor een birdie op uw kaart. Pas op voor het water aan de rechterkant, dat kost slagen, speel uw drive op de linkerkant van de fairway
Approach
Het derde of vierde schot wordt vaak ter hoogte van de fairwaybunker gespeeld naar de green. Deze approach moet u hoog aanspelen, dus PW of SW tot de eerste downhill slope aan de voorkant van de green. Let op waar de pin staat en houdt rekening met de slope!
Green
De downhill slope is bekend. Deze green is tevens een van de grootste dus sla de bal niet tekort met uw approach. De rechter achterkant loopt uphill, dus het lage gedeelte van de green is komvormig.
Tip:
Afslag links van het duin. Longhitters kunnen in twee naar de green. Sla de approach niet te ver. Achter de green is hoge rough en links achter is water.
De Krim

Voor je aan hole 4 gaat beginnen:
denk om al die vakantiegezinnen.
Door jouw hook of slice
vliegt – surprise, oh surprise! –
jouw golfbal hun slaapkamer binnen.

Jan Heemskerk
Par
5
Stroke index
10
Wit
463
Geel
457
Blauw
390
Rood
385
Oranje
343
Pinpositie:
De Krim
De Krim — Hart voor Texel