Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...
Juttertje
Hole - 6

Het Juttertje is het bekendste van de vele likeurtjes die ons eiland rijk is (zoals het Wagemakertje, Tesselschade, Strender Stropertje en Durper Drup).

De naam van het volgens geheim recept gebrouwen kruidendrankje, geleend van Texels oudste beroep, de jutter, heeft wel wat met die roem te maken. Groot was de vreugde als er bij hevige storm vaatjes sterke drank aanspoelden, want een drinkgelag kon dan niet uitblijven.

Na de vaak desastreuze score op hole 5 is dit een sympathieke korte par drie, die zoals een Juttertje snel verkwikt en vertroosting biedt.

Drive
De mentale voorbereiding op een par 3 is anders als bij het spelen van een par 4 of par 5. De eerste slag is een daalder waard, want deze moet op of in de buurt van de green zijn; daarna zijn er twee puts of een chip en een put nodig om de par of tenminste de bogey te scoren (ups and downs)! Kijk goed op de tee-sign wat de lengte is vanaf de witte cq. rode tegel, verreken de afstand tot de tee-markers en kijk naar het vlaggetje op de vlaggestok waar de pin staat om uiteindelijk het precieze aantal meters te kunnen berekenen tot de vlag. Maak een gewoonte van deze routine op elke par 3 die u speelt.
Approach
Het zwaartepunt van de zesde hole is de stokkeuze en de hoogte van aanspelen! Probeer de green hoog aan te spelen want vanaf het midden van de green heb je een downhill slope naar de waterhindernis. Speel de bal dus vanaf de linkervoet, ¼ links en ¾ rechts voor de rechtshandige speler! Hierdoor vertrekt de bal wat hoger en blijft ook eerder stil liggen. Probeer uw stokkeuze tot een ijzer te beperken, want de metalwood heeft de eigenschap meer door te rollen.
Green
Geen bunkers en een vlakke mooi uitgemaaide voorgreen, dus de stokkeuze voor een chip and run zal al snel een ijzer 7 of 8 zijn. De moeilijkste positie bevindt zich links van de green. Vanuit deze rough is een bogey snel gemaakt. Stokkeuze vanuit deze ligging is de sandwedge. Er bevindt zich een duidelijke slope of helling op de green; vanaf de tee gezien loopt deze van links-hoog, naar laag-rechts. Onthoud dat de hoge kant vanaf links komt met het uitlijnen van uw put.
Tip:
Weinig problemen op deze hole. Kijk uit voor het hoge duin links en zorg ook dat je niet over de green heenslaat, wegens plons.
Juttertje

Je driver niet goed vastgehouwen?
Je chip loopt geheel uit de klauwen?
Weigert je puttertje?
Tijd voor een juttertje!
Vat moed en herstel het vertrouwen.

Jan Heemskerk
Par
3
Stroke index
18
Wit
154
Geel
146
Blauw
132
Rood
125
Oranje
102
Pinpositie:
De Krim
De Krim — Hart voor Texel