Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...
Knien
Hole - 8

In oude tijden heerste er op Texel grote armoede. Menig Texels gezin leefde van de konijnen, die vader stroopte.

Oudere Texelaars kunnen nostalgische verhalen vertellen over nachtelijke strooptochten met de lichtbak en wonderbaarlijke konijnenvangsten met de huisfret. Dan had je een knien in de pot.

De hoge heuvel achter green 8 verandert soms in een konijnendorp en de jonge knientjes schieten als verdwaalde golfballen heuvelop en heuvelaf. In een goed knienenjaar ontwaakt hier het stropersinstinct van de Texelse golfer.

Drive
Vooral voor de beginnende speler is hole 8 een zeer moeilijke hole om op te scoren, alleen al omdat hij hier weinig slagen meekrijgt. De fairway is daarnaast weinig egaal en wordt aan de linkerkant bewaakt door zeer moeilijk rough en aan de rechterkant begrensd door out of bounds. Zorg dus dat uw tee-shot op de fairway , of nog mooier, op de green belandt. Het aanspelen van de green aan de linkerkant heeft de voorkeur aangezien de bal naar rechts zal uitrollen. De tee: De moeilijkheid van de achtste hole is vooral de lengte van tee tot green. De stokkeuze is moeilijk te bepalen, temeer omdat dit zeer van de windrichting en/of windkracht afhangt. De stokkeuze voor de gevorderde speler kan verschillen tussen een ijzer acht en een metalwood 5! Indien u wind mee heeft, is het raadzaam een ijzer te pakken en gebruik te maken van de wind. Een hoge balvlucht is dan ideaal. Dit bereikt u door de bal ter hoogte van de linkervoet te zetten. Met wind tegen is een lage balvlucht ideaal en krijgt een laag ijzer de voorkeur boven een metalwood, aangezien een metalwood een moeilijk te beheersen rol meekrijgt. Een lage bal met uw ijzers krijgt u door de bal wat meer op rechts te zetten.
Approach
Green
De green van de achtste hole ligt op een verhoogd plateau. Blijft u met uw tee-shot voor de green, dan is een hoge chip naar de pin de beste oplossing. Let hierbij wel op het landingspunt want dit is bepalend voor de uiteindelijke rol van uw bal. De pinpositie op de green is van groot belang voor uw tee-shot en uw chip. Staat de pin rechts in het dalletje van het midden van de green dan weet u dat de gehele green naar rechts afloopt. Als de green enigszins snel is, dan zal uw bal vanzelf richting hole rollen! Met een metalwood heeft de bal de neiging naar de achterkant van de green te rollen.
Tip:
Let op: te korte ballen stuiteren altijd naar rechts. De wind is hier vooral de uitdaging, dus overweeg een stok meer.
Knien

Je denkt dat je niet golfen kan
maar dan komt de 8e eran.
En wat je hier ziet
is een knienenvergiet
dus je slaat simpelweg hol in one.

Jan Heemskerk
Par
3
Stroke index
16
Wit
169
Geel
165
Blauw
147
Rood
140
Oranje
104
Pinpositie:
De Krim
De Krim — Hart voor Texel