Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...
Krom Rèèggie
Hole - 3

De eerste dogleg van de baan en een mooie gelegenheid om de bezoekers in te wijden in het Texelse dialect, dat door een aantal gedreven Texelaars levend wordt gehouden.

Het rechtse duintje is de kromme rug van de hole, of, in het Texels, de kromme ‘rèèg’, die je volgens het spreekwoord (sèèggie) in moeilijke omstandigheden moet rechten. 

Al vóór het kromme rèèggie zorgen twee kleine duintjes hier voor problemen. Uit de buurt van de rechtse gevaren blijven, dan is par op deze niet zo lange hole goed mogelijk.

Drive
De stok om hiermee af te slaan is minimaal de metalwood 3 of de driver om in twee of uiterlijk drie slagen de green te halen. De tee-box ligt in de richting van de rechter duin waar ook de meeste spelers terecht komen. Dit kost vaak minimaal twee slagen. Zet uw beginstand op midden fairway. Heeft u meer lengte op uw drive dan 200 meter, dan is het mogelijk om met windstil weer over de top van de rechterduin te spelen en de fairway na de dog-leg te raken. U heeft dan de meest perfecte ligging voor een open schot naar de green! Conclusie, weet wat voor drive u gaat spelen en lijn goed op!
Approach
De benaderingsslag naar de green van hole 3 lijkt eenvoudig maar is een van de moeilijkste slagen van de baan. Over de green treft u water aan met daarvoor een pad wat u altijd een slag kost. Links ligt een grasbunker met een diepe kuil waardoor bijna onmogelijk wordt te adresseren voor een goede chip en recht voor de green ligt de heuvel met diepe rough! Het is dus moeilijk op de pin te spelen, probeer de green als doel te nemen en daar een twee-putt als score te maken. Deze green heeft ook veel kleine heuveltjes die verraderlijk zijn. Omdat de green hoog ligt met veel reliëf is het verstandig te chippen met een 9 of een pitching wedge.
Green
De heuvel of slope in het midden van de green is erg verraderlijk en moeilijk te lezen. Het belangrijkste is te weten dat het naar het midden van de green downhill is en de buitenrand afloopt. Deze green is vaak iets sneller dan de eerste twee holes.
Tip:
Verstandig is hier om de fairway netjes te volgen hoewel met een kloeke klap over de zandbult veel meters te winnen zijn.
Krom Rèèggie

Een klein beetje ‘skeef’ en dan leggie
precies op de bult van het rèèggie.
Voor je áán gaat leggen
moet je eerst ‘effies rèègge’.
Aldus luidt het Tesselse sèèggie.

Jan Heemskerk
Par
4
Stroke index
14
Wit
333
Geel
327
Blauw
279
Rood
272
Oranje
232
Pinpositie:
De Krim
De Krim — Hart voor Texel