Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...
Loodsmansduin
Hole - 5

In de zeventiende eeuw lag het dorp Den Hoorn dichter bij zee dan nu. Vanaf het hoge duin waren naderende schepen van verre te zien.

Het duin deed goede dienst als uitkijkpost voor de loodsen van Den Hoorn, die zich tijdig als gids door de gevaarlijke wateren konden aanbieden. In de tijd van negen holes gold deze hole als de moeilijkste. De green ligt achter het duin (het ‘Loodsmansduin’) en wordt ook nog bewaakt door twee diepe bunkers.

Drive
Approach
Het is de moeilijkste hole om de green te benaderen! Het succes wordt bepaald door de pin-positie op de green en uw stokkeuze. De verleiding is maar al te groot om de pin aan te spelen en wordt ook vaak afgestraft door water of bunkers. Probeer het midden van de green, tussen de twee heuveltjes door, te raken, dan bent u zeker van een twee-put positie om par of bogey te maken. Stokkeuze gaat grotendeels op gevoel bij deze approach omdat u bijna nooit het midden van de fairway aanhoudt en daarom nooit kunt vertrouwen op het 150 meter paaltje! Ten slotte, probeer de approach hoog aan te spelen om de bal op de green te plaatsen, want achter de green ligt het gevaar! Conclusie: ga voor de green, niet voor de pin. Beschouw dit schot als een van de mooiste approaches die we hebben op de baan!
Green
Gelukkig is deze green vrij vlak zonder scherpe slopes. Doe uw best voor een twee-put: eerst erbij, dan erin.
Tip:
Houd de bal links. Zo vermijd je het dreigende water rechts en krijg je een open blik op de green. Ook achter de green ligt water, dus easy met de approach.
Loodsmansduin

Je afslag is waarlijk het snoodst
- en dus je beloning het grootst -
als je over de kruin
van het Loodsmansduin
je balletje safe binnenloodst.

Jan Heemskerk
Par
4
Stroke index
6
Wit
326
Geel
320
Blauw
279
Rood
274
Oranje
237
Pinpositie:
De Krim
De Krim — Hart voor Texel