Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...
Slufter
Hole - 7

De Slufter is een diepe geul in de duinenrij van Texel, ontstaan in de negentiende eeuw, toen de Noordzee door de dijk brak. Pogingen om de geul te dichten strandden.

Het unieke natuurgebied ten noorden van De Koog heeft karakteristieke kwelderflora en ziet ’s zomers paars van lamsoor. Bij hoogwater stroomt de zee vrijelijk binnen en bij storm klotst het water hoog tegen het duin.

Zoals de Slufter onverstoorbaar de mensenhand bedwingt neemt de door regenwater gezwollen Hanenplas als een mini-Sluftertje halverwege hole 7 hardnekkig happen uit de fairway.

Drive
Albatros: Een driver vanaf de tee op 240 meter en aan de rechterkant van de fairway, daarna nog 230 meter met een metalwood 3 naar de green, laten landen voor het bultje van de green richting de hole en in de hole! Dit noemt men dus een albatros! Het is dan mogelijk je eerste, misschien ook wel je laatste. De zevende lijkt vanaf de tee moeilijk maar is voor elk niveau speler een van de makkelijkste holes van de baan om te scoren, zeker met stroke index 3 als men voor stablefordpunten speelt. Van de tee: Het gevoel voor de meeste spelers op de tee is al snel: Haal ik de duinbult of niet? Deze hole kan als een par 4 aanvoelen mits de drive aan de rechterkant van de fairway ligt. Dit is de hole waar u kan scoren, mits u de drive plaatst. Pas op voor de richting van de tee-box, want deze wijst naar het water aan de rechterkant, dus begin van achter de bal de lijn te bekijken voordat u adresseert. Tee de bal niet te laag op, want u heeft hoogte nodig om de duinbult te overbruggen.
Approach
Blijf op de baan met uw tweede schot want diepe rough van de baan bevindt zich aan de linker- en rechterkant van de fairway en dat kost minstens een slag! Als u met de derde slag vanuit de dog-leg speelt, let dan op uw speellijn want onbewust hanteert u de aanlooprichting naar uw bal als de richting naar de vlag. Neem dus weer de tijd om te adresseren! Kijk goed waar de pin staat, de green loopt van links hoog naar rechts laag.
Green
Rond de green: Geen bunkers en een vlakke mooi uitgemaaide voorgreen, dus de stokkeuze voor een chip and run zal al snel een ijzer 7 of 8 zijn. De moeilijkste positie bevindt zich links van de green voor de hoge bult. Vanuit deze rough positie is een bogey snel gemaakt. Stokkeuze vanuit deze ligging is de sandwedge!
Tip:
Links is veilig (de afslagplaats staat verraderlijk naar het water gericht). Longhitters, neem de fairway rechts van het midden en ga in twee voor de green!
Slufter

Het Sluftertje doet bij hole zeven
vaak hoge verwachtingen sneven.
Een bal, daar geplaatst,
ziet men vaak voor het laatst
voor de helft in het drijfzand gedreven.

Jan Heemskerk
Par
5
Stroke index
8
Wit
483
Geel
476
Blauw
402
Rood
396
Oranje
311
Pinpositie:
De Krim
De Krim — Hart voor Texel