Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Goed voorbereid!

Alle holes op een rij

Een goede ronde begint met een goede voorbereiding. Iedere hole op De Texelse is uniek, wat ook weergegeven wordt door de unieke namen en de speciale limericks van Jan van Heemskerk. Hieronder leest u per hole meer over het ‘verhaal’ erachter, de specificaties, de pinposities én geeft onze golfpro Jan van Wijk u alvast speciale tips! Onze tip? Lees ze allemaal!

Plaatselijke regels: 

 • “Buiten de baan” (Out of bounds) is de overzijde van het water dat het terrein begrenst of is aangegeven door witte palen. Handelen volgens regel 18.2 (1 strafslag)
 • Schelpenpaden, aangepaalde bomen en afstandsmarkeringspalen worden beschouwd als vaste obstakels waarvan ontwijken zonder straf is toegestaan volgens Regel 16.1 
 • Grond in bewerking (GUR) is aangegeven door blauwe palen of blauwe lijnen. Ingeval van belemmering (Regel 16.1.a) door GUR moet de belemmering ontweken worden volgens Regel 16.1f/ 16.1b. Overtreding van de regel betekent de algemene straf.
 • Als een bal in de hindernis ligt achter de green van hole 5 of 6, of als het bekend of praktisch zeker is, dat een bal die niet is gevonden tot stilstand is gekomen in de hindernis heeft de speler de volgende opties met 1 strafslag:
  - Ontwijken volgens regel 17.1
  - Als een extra mogelijkheid mag de speler de oorspronkelijke bal of een andere bal in de dropping zone droppen DZ, zoals bedoeld in Regel 14.3
 • Het gebied rechts van hole 1 en 8 is out of bounds en mag niet betreden worden. Dit wordt aangegeven door witte palen met groene koppen. Het gebied moet volgens regel 18.2 ontweken worden.

Afstandsmarkeringen: 

 • 100 meter en 150 meter palen tot het midden van de green
 • Op sprinklers tot de voorkant van de green

Graag plaggen terugleggen, pitchmarks repareren & bunkers aanharken!

De Krim
De Krim — Hart voor Texel