Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Aandachtspuntjes van de R&H-commissie

21 september 2022

De R&H-commissie is heel blij met onze gerenoveerde eerste negen, zeker als we nog een groeizame herfst krijgen belooft dat niets dan goeds.

De commissie heeft niet veel nieuws te melden, maar wil wel van de gelegenheid gebruik maken enkele (etiquette)regels nog eens onder de aandacht van de leden te brengen.

  • Als je twijfelt of je je bal, behalve als je zeker weet dat hij in een waterhindernis ligt, wel kunt vinden: sla dan een provisionele bal. Dat scheelt een hoop tijd en ergernis.
  • Wacht in het kader van het vlotte spel (ready golf) niet altijd tot de bal die het verst van de green ligt gespeeld is, maar sla in overleg, die bal, die het eerst door zijn speler bereikt wordt.
  • Zet bij de green je trolley/handicart alvast in de looprichting van de volgende hole.
  • Loop nooit met je trolley en rijd zeker geen handicart tussen de green en de bunker!
  • Blijf ook met je trolley en handicart uit de rough en zeker uit de duintjes; je beschadigt veel meer dan je denkt. Laat de trolley/handicart aan de rand van de fairway staan en loop met je club naar de bal.

Het klinkt allemaal zo schoolmeesterachtig, maar als je goed oplet, dan zie je hoe vaak deze aanbevelingen genegeerd worden. En we willen toch allemaal graag op een top-10 baan van Nederland spelen?

De Krim
De Krim — Hart voor Texel