Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

AB Maandbeker voor FJ

8 juli 2019

Bij de inschrijving van de maandbeker krijgen alle deelnemers van sponsor AB Texel een AB Texel Dinky-Toy vrachtwagen als aandenken cadeau. Een originele geste van het Texelse transportbedrijf dat met 1100 trucks en 1800 trailers een voorname Nederlandse vervoerder is en al jaren een zeer gewaardeerde sponsor van een van de maandbekers van onze golfclub.

34 leden zijn afgekomen op de juli editie en in elke categorie stijgen spelers boven zichzelf uit. Dat mag ook wel, want het is inmiddels zo’n beetje halverwege het seizoen en dan mag het vizier zo langzamerhand wel eens op scherp staan.

In de onderste regionen onderscheiden zich drie spelers. Paul Witte slaat en passant niet alleen de longest, maar verbetert met 37 stableford punten ook zijn handicap, een score waarmee hij derde wordt. Good old Maricus van de Wetering heeft dezelfde score, maar mag een treetje hoger op het schavot. Eric Bongartz is het beste jongetje van de klas. Veruit. Met maar liefst 41 punten wordt hij de onbetwiste kampioen in de derde divisie.

Ook Bep Boumans heeft geen kind aan haar naaste belagers. Henk Weyschede (30 punten) en Hans de Beer (31) doen een zeer bescheiden poging, maar Bep is vandaag in categorie twee ongenaakbaar. Net als Eric slaat ook zij 41 stablefordpunten bij elkaar. Samen met Eric kan zij de komende maand gebruik maken van de welbekende maandbeker-parkeerplaats, mits AB Texel er niet staat vanzelfsprekend.

En dan de hoogste divisie. Elf heren en slechts 1 dame (!) strijden hier middels strokeplay om de ereplaatsen. ‘Brons’ voor Kevin van Zuilekom met 74 netto. Hij heeft vier slagen meer nodig dan de nummers 1 en 2 die ieder met 70 netto over de meet komen. Fotofinish tussen de opnieuw goed spelende Antoine Kersten en Floris-Jan Zwaag. De kortstondige aandacht van ‘swingcoach’ Jan van Wijk, heeft direct z’n vruchten afgeworpen, want Floris-Jan heeft zijn swing kennelijk weer onder controle en triomfeert omdat hij de tweede negen iets beter loopt dan zijn voornaamste tegenstrever. Lessen loont en laat dat dus een les voor de achterblijvers zijn.

Speciale verrichtingen: 

Longest Drive vrouwen: Lot van Schelt

Longest Drive mannen: Paul Witte

Neary mannen: Floris-Jan Zwaag

Neary vrouwen: niet geslagen en derhalve verloot (Agnes van Rijkom is de gelukkige)

 

v.l.n.r.: Eric Bongartz, Bep Boumans en Floris-Jan Zwaag

 

 

 

De Krim
De Krim — Meer texels