Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Afsluiting dames zomerseizoen groot succes

28 oktober 2018

Op donderdag 25 oktober, eigenlijk de eerste echte en helaas waterige herfstdag van het jaar, spelen 21 dames de oudste negen holes en de par 3. Het is de damesmiddagzomerseizoensafsluiting (mooi scrabblewoord!) en zowel de ‘9 holers’ als de ’18 holers’ spelen voor deze gelegenheid weer eens allemaal samen een wedstrijd en die wordt gewonnen door Petra Keijser met 36 stablefordpunten, voor Hendrien Landeweer (35) en Gerri Bolier (35).

De hele zomer hebben twee aparte groepen op donderdag de damesmiddag gespeeld; een groep die wekelijks 9 holes speelt en een groep die elke week 18 holes loopt. En voor beide groepen geldt voor het jaarklassement: de beste tien wedstrijden tellen mee.

De overall damesmiddagkampioene van de 9 holes deze zomer is Toos Boks, een mooie prestatie. Op de tweede en derde plaats volgen Elly Boorsma en Joke Geldorp

De 18 holes seizoenskampioene is Els de Ridder. Zij kan de trofee, een buitengewoon beeld, mee naar huis nemen. Els is de laatste tijd goed op tik, heeft eerder deze maand ook al het foursome clubkampioenschap (samen met Agnes van Rijkom) gewonnen en is dan ook een welkome aanvulling van het Texelse dames seniorenteam. Bep Boumans en Ingrid Schippers eindigen in het jaarklassement respectievelijk als tweede en derde.

Deze ‘laatste’ damesmiddag begint overigens met koffie en taart en wordt afgesloten met een zeer geanimeerd diner beide uitstekend verzorgd door het horecateam van het Hanenhuus. Voorafgaand aan het (laatste!?!) avondmaal is er een presentatie door cosmetisch arts, Petra Witte, met als thema ‘Injectables, fillers en botox’.

Een ruime prijzentafel naar aanleiding van vele “nearies” - de dame die het dichtst bij een hole komt met haar slag naar de green plant een vlaggetje met haar naam – verhogen het plezier. Helaas zijn alle vlaggetjes en papiertjes door een paar fikse regenbuien op het eind  verworden tot vodjes en is het voor de organisatie nog een heel gepuzzel om de namen te achterhalen.

Verder wordt ’s avonds stilgestaan bij het afscheid van twee leden van de damesmiddagcommissie die vele jaren met enthousiasme de damesmiddag hebben georganiseerd; Marjan van der Ploeg en Tonny van der Vis. Zij worden opgevolgd door Ingrid Schippers en Hendrien Landeweerd, die nu samen met “oudgedienden” Solveig Rip, Tonny van Koppen en Joke Geldorp de damesmiddag gaan vormgeven.

Na een kleine inzinking bloeit de damesmiddag weer als vanouds. Alle damesleden op Texel en van de overkant zijn van harte welkom. Ook vriendinnen en leden van andere clubs zijn van harte uitgenodigd voor deze middagen. Tot ziens op onze mooie baan!

 

De Krim
De Krim — Meer texels