Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Clubkampioenschap Matchplay in volle gang

25 mei 2019

Nadat het kanonnenvlees in de ochtendsessie voor de leeuwen is gegooid, begint het Clubkampioenschap Matchplay ergens op te lijken. Leo Saal mag door naar de volgende ronde, Maurice Frantzen natuurlijk, evenals Floris-Jan Zwaag. Tim de Haan gaat ook verder na een robbertje vechten met de taaie Wil Homan (2/1). Eigenlijk bijna allemaal namen die het aan hun stand verplicht zijn.

’s Middags komen ook de andere kanshebbers aan de start evenals de dames die wegens gebrek aan voldoende inschrijvingen hun eerst ronde dan pas behoeven af te werken. Ook daar geen echte verrassingen of het moet de overwinning van Marijke de Beer op Thea Bakker (1 up) zijn. Lot van Schelt gaat door, titelverdedigster Gerdi Reijers vanzelfsprekend en Elda Panoto verslaat Tillie van der Poel (4/3) en doet nog goed mee.

Bij de mannen zijn intussen een paar echte golfers aangetreden, allen deeluitmakend van Heren 1; kanshebber Hugo Groothuis die bijkans vanuit zijn slaapkamerraam de golfbaan op kan springen, op de motor titelverdediger Herbert de Geer (met de golftas op de rug), Antoine Kersten en Kevin van Zuilekom. Intussen heeft Floris-Jan na een verfrissende douche in het clubhuis letterlijk de ochtend van zich afgespoeld.

Leo gaat met 6/8 roemloos ten onder. Twee keer 18 holes is wellicht teveel van het goede en is Antoine te fris en fruitig. Ook Herbert komt met winst (2 up) aan de meet na een pittige strijd met Maurice. Tim houdt goed stand, maar Hugo is niet voor niets qua handicap de beste speler van de club. De Groothuis-telg wint met 2/1.

De douche heeft Floris-Jan niet geholpen, Kevin verslaat hem met 4/2. Hiermee zijn alle spelers die ook in de ochtend hebben gespeeld uitgeschakeld. Een teken om het matchplay clubkampioenschap volgend jaar anders te organiseren?

Morgenochtend mogen vier dames het met elkaar uitvechten; Lot tegen Marijke en Gerdi tegen Elda. Bij de mannen strijden Hugo en Herbert in de ene halve finale en Antoine en Kevin in de andere. Met andere woorden, kunnen Herbert en Gerdi hun titlels prolongeren? 

 

 

 

 

 

 

De Krim
De Krim — Meer texels