Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Corona Update

13 oktober 2020

Beste allemaal,

Het blijft kennelijk lastig.

Als één van je huisgenoten of jijzelf op Covid bent getest en er nog geen uitslag is, dan ga je niet naar de baan, je gaat niet golfen, je neemt geen golfles, zelfs niet op de driving range. Je blijft thuis.

Als je jezelf niet lekker voelt, neem je het zekere voor het onzekere, dan ga je niet naar de baan, je gaat niet golfen, je neemt geen golfles, zelfs niet op de driving range. Je blijft thuis.

Dat zijn de regels die we met elkaar hebben afgesproken en waar we elkaar op aan kunnen spreken. De leden verwachten van het bestuur dat we daar op toezien. De laatste week zijn er meerdere keren geweest dat we hebben moeten constateren dat niet iedereen zich aan deze hele simpele afspraken houdt. Als je zelf, of je huisgenoot ziek is, ondanks het gevoel dat jij je zelf goed voelt, kun je toch het virus met je meedragen. Onlangs bleek een van onze leden, die later positief op Covid getest werd op de baan geweest te zijn. Dan overlegt de GGD met de baan.

Onze maatregelen zijn gecheckt en de baan en clubhuis mochten OPEN blijven. Bij dit soort zaken is het grote risico dat wij het golfplezier voor anderen ontnemen en dat de GGD de baan en het clubhuis kan sluiten. Dat risico wil niemand lopen.

Wij kunnen ons niet voorstellen dat wij leden hebben die niet goed weten hoe de Corona regels op dit cruciale moment in ons land zijn. We vinden het daarom als bestuur niet leuk, maar als je willens en wetens je niet houdt aan deze regels, dan rest ons geen ander middel dan schorsing. Laten we eerlijk zijn tegenover elkaar, ziek worden op deze manier of de baan en clubhuis moeten sluiten, daar zit niemand op te wachten.

Dus wederom een oproep houd je aan de afspraken,

Dat is wat we van elkaar mogen verwachten.

De Texelse Golfclub

Golfbaan Anita Hiemstra
Golfschool Jan van Wijk
Bestuur Henk Weijschede

Met Texelse groet,

Dick Jansen

Secretaris

De Texelse Golfclub

De Krim
De Krim — Meer texels