Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

DAMESMIDDAG ON TOUR

6 september 2023

Het was alweer een tijdje geleden, maar op 31 augustus ’23 was het zover. De damesmiddag pakte haar golfspullen op voor een uitje naar Golfclub Regthuys in Winkel. Heel gezellig om met een hele groep Texelse dames van alle leeftijden en golf niveaus op de boot van 9 uur aan de koffie te zitten. Thea Bakker en Jacobien de Bruïne kwamen direct vanuit hun woonplaats en het was super dat ook zij erbij waren. De stemming zat er dan ook al direct goed in.

De dames van Regthuys ontvingen ons met koffie en lekkers en na wat ballen inslaan op de driving range konden de flights van start om 18 holes te spelen. We beginnen op de Dijklus. Deze is genoemd naar hole 7 een par 3 met om de green een miniatuurversie van de Westfriese Omringdijk. Dat dit een lastige hole is werd duidelijk, want geen van de dames was in staat om de neary op deze hole te slaan. Vervolgens door naar de Tulpenlus die genoemd is naar hole 4 waar de green in de vorm van een tulp is en waar je zeker niet achter op de green moet komen, want dan lig je voor je het weet in het water. Marianne Waverijn verovert heel knap de neary op een lastige par 3. Deze hole 7 van de Tulpenlus is omringt door waterpartijen en om de green direct aan te spelen moet je een flinke afstand over water overbruggen met deze dag een beste wind pal tegen.

Heel lekker speelde Irene Penha, voor de eerste keer uit op een andere baan dan de Texelse. Ze werd uiteindelijk gedeeld zesde met 31 punten. Angelique Schouten die zo ongelooflijk lekker kan knallen met haar fenomenale verre afslagen werd uiteindelijk vierde met 34 punten achter Tineke, een Regthuyse Dame. Solveig Rip legt knap op plek twee met 37 stableford punten. De absolute winnaar van de dag werd Marianne Waverijn. In de ochtend nog haar vinger tussen de achterklep van haar auto waardoor ze met verband om haar vinger en dubbele handschoen moest spelen. Ze sloeg uiteindelijk ondanks dit euvel 40 punten bij elkaar en daar konden ook de Regthuys-dames niet aan tippen. Heerlijk dagje uit met binnenkort de return op “De Texelse” tijdens de damesmiddag.

De dames

Links Tineke (van Reghuys), in het midden Marianne Waverijn en rechts Solveig Rip

De Krim
De Krim — Hart voor Texel