Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

De Geer en Reijers Matchplay Kampioenen 2018

28 mei 2018

Herbert de Geer is zondag Matchplaykampioen 2018 van de Golfclub De Texelse geworden. In een spannende finale verslaat hij met 2 up Jordy Schuijl, de winnaar van 2016 en 2017. Bij de dames prolongeert Gerdi Reijers haar titel door met 6 om 5 Thea Bakker af te troeven. 

Bij het kampioenschap over twee dagen wordt zaterdagmiddag al flink strijd geleverd om de halve finales. Floris-Jan Zwaag krijgt de overwinning bepaald niet cadeau. Pas op de 20-ste hole (!) krijgt hij Kevin van Zuilekom op de knieën als deze een korte put voor par mist. Antoine Kersten wint met een bogey op de par 3 16-de van Alain Hirschler (4 om 2), Jordy Schuijl verslaat met enige moeite ‘new kid on the block’ Mike Bosma (3 om 2) en Herbert de Geer komt een ronde verder na een 5 om 3 zege op Leo Saal.

Bij de dames hebben Gerdi Reijers en Thea Bakker een bye en hoeven zich pas voor het eerst op zondagochtend in de matchplaystrijd te mengen. Hun tegenstandsters in de halve finales zijn respectievelijk Elda Panoto en Lot van Schelt. Panoto wint zaterdag enigszins verrassend met 5 om 4 van Tilly van der Poel en Van Schelt profiteert van een slechte dag van Agnes van Rijkom (9/8).

Aldus verschijnen vier dames en vier heren zondagochtend op de eerste tee van De Texelse. Zwaag speelt tegen Schuijl. De 18-jarige longhitter wint met 4 om 2 op de par3 16-de, een hole waar Schuijl goede herinneringen aan bewaard, want zowel in 2016 als 2017 weet hij daar het matchplay kampioenschap in zijn voordeel te beslissen. Ook De Geer wint op 16 door met 3/2 Kersten te verslaan.

Reijers en Bakker hebben het daarentegen makkelijker. De Texelse wint met 5/4 van Panoto en Bakker zegeviert met 6/4 op Van Schelt.

Op de zonovergoten baan komt Schuijl door een birdie op de eerste hole gelijk op voorsprong. Op de par 4 3-de trekt De Geer de stand gelijk en komt een hole later 1 up. Zo wisselen beide golfers elkaar om en om af en als de teenager op de par 5 15-de de hole verliest, is de stand weer gelijk. Op 16 maken beiden bogey, maar op de par 4 17-de komt de Geer op voorsprong middels een mooie par. Schuijl moet dus de par 5 18-de winnen. Met een fantastische afslag tegen de wind in over de enorme bunker ligt hij minstens 50 meter verder dan zijn tegenstander. De Geer ligt links bij het water in de rough, maar laat zich niet van de wijs brengen door dit geweld van zijn tegenstander. Met een goede slag over het water en de bosjes legt hij de bal weer netjes op de fairway, klaar om de hole aan te vallen. Schuijl’s tweede slag komt 50 meter voor de vlag tot stilstand. Beiden chippen hun bal tekort, op de rechter rand van de green. De Geer moet eerst putten en legt de bal voor par een halve meter links naast de vlag. Schuijl staat onder druk en weet nu dat hij biridie moet maken. Zijn put raakt bijna de hole. Kans verkeken. Teleurgesteld mist hij ook zijn par put, maar dat is eigenlijk niet ter zake doend. De Geer maakt netjes par, neemt revanche voor de verloren finale in 2016 en wordt voor het eerst in zijn leven Matchplaykampioen van De Texelse.

De Krim
De Krim — Meer texels