Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

De jaarlijkse handicap herziening

6 januari 2019

Ondanks het feit dat wekelijks de handicaps doorgegeven worden aan de NGF is de jaarlijkse handicap herziening wel degelijk van belang.

Bij de herziening wordt aan de hand van scores gekeken of de handicap van de speler klopt. Een eventuele aanpassing zorgt ervoor dat de handicap weer past bij de speelsterkte, die de speler heeft. Dit is ook de handicap, die op de NGF-kaart komt te staan.

Er wordt gekeken naar minimaal acht ingeleverde scores in 2018 en als er minder scores ingeleverd zijn, wordt de termijn opgerekt tot twee jaar.

Bij 97% van de golfers zal de jaarlijkse herziening geen problemen opleveren. Soms moet besloten worden de handicap aan te passen, b.v. omdat er lichamelijke problemen op zijn getreden, waardoor de speler zijn/haar handicap niet meer kan halen. Het computerprogramma adviseert een eventuele aanpassing, maar het is altijd de handicapcommissie die beslist.

Zijn er nog vragen neem dan contact op het de handicapcommissie. Wij wensen jullie veel speelplezier en een gezond 2019 toe!

Namens de handicapcommissie, Ad Waverijn

 

De Krim
De Krim — Meer texels