Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

De Texelse Golfclub op weg naar volgend lustrum

1 oktober 2019

Dat de Texelse Golfclub 25 jaar bestaat kan golfleden nauwelijks meer ontgaan. Feestgedruis alom. Het is een echte jubileumweek met als hoogtepunten van de verjaardagsviering op zaterdag; een heuse jubileumkrant,  speeches, een ‘uit de lucht vallende’ parachutist die een badge met het clubembleem aan voorzitter Henk Weijschede aanbied, zes verschillende wedstrijden, inlooplessen van de golfschool, een food-festival alsmede een feestavond met dito band. En dit onder begeleiding van onverwacht redelijk weer en een flinke Texelse wind.

Maar ook de dagen daarvoor staan in het teken van het vijfde lustrum met op de seniorenochtend, de gelegenheids-damesochtend en de herenmiddag afwijkende wedstrijdenvormen die de feestvreugde benadrukken; Texas Scramble, Touwtjeswedstrijd in het zilver en Yellow Ball Jubileum uitvoering.

Zowel de grote als de kleine baan worden beiden zaterdag door de feestgangers gebruikt voor alle wedstrijden en het is op die banen een waar prijzenfestival met nearies op alle par3 holes (derhalve veertien in totaal), vier longest drives op holes 2, 9, 14 en 17 plus vier twearies  op holes 1, 3, 5, en 11. En dan ook nog voor zowel dames als heren. Dus veel mogelijkheden op een kleine of grote beloning voor de ruim negentig deelnemers. En alsof het nog niet genoeg is, kan je ook nog een prijs krijgen voor welke dame en heer het mooist uitgedost is in clubkleuren, een pluim die Els de Ridder en Diederik Berghauser-Pont toekomen. U snapt, de overige winnaars zijn er teveel om op te noemen, maar terug te vinden op de site van E-Golf4U.

En op de kruising van deze stortvloed aan wedstrijden staat Wil Homan, die zichzelf voor deze gelegenheid speelrecht heeft ontzegd, als aanspreekpunt fier zijn mannetje. En naast een groot compliment voor hem natuurlijk ook een loftuiting voor alle anderen die zich de moeite hebben getroost om van deze viering een mooie en goed georganiseerde dag te maken.

Als iedereen, al dan niet moegestreden en uitgewaaid, weer in het clubhuis komt, staat de feestelijk aangeklede brigade van Anita klaar in een evenzo feestelijk Hanenhuus middels een uitgebreide borrel en een lopend buffet, dit alles begeleid door levende muziek. En als er genoeg gepraat, gegeten, gedronken en gedanst is,  keert rond het middernachtelijk uur de rust weer langzaam terug. Op naar het volgend lustrum. 

En gelukkig hebben we de foto's nog, dankzij Hendrien Landeweer, Ed Eelman en Lot van Schelt!

J 1

J 2

J 3

J 4

J 5

J 6

J 8

 

 

 

De Krim
De Krim — Meer texels