Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

De Wedstrijdkalender 2024

15 februari 2024

De wedstrijdkalender voor 2024 ligt inmiddels vast en is te vinden op de website (https://www.texelse.nl/sites/default/files/wedstrijdkalender_2024_v1.0.pdf). Er is weer een mooi programma van wedstrijden ingepland, dus ook dit jaar weer ruime keuze voor het spelen van wedstrijden. Naast de wekelijkse dames-, heren- en senioren wedstrijden zijn er natuurlijk de maandbekers en funwedstrijden, zoals de oranjewedstrijd en de Super Sunday (dit jaar met nieuwe sponsor). Voor de competitieve leden zijn er clubkampioenschappen Strokeplay, matchplay, foursome en Par 3.Neem tijdig een kijkje op de kalender en zet de data in je agenda! Inschrijven kan zoals gebruikelijk via de website (zelfde link) of de E-golf App. 

Maandbeker & categorien

Ook dit jaar worden er weer maandbekers georganiseerd. Er wordt gestreden in 3 handicap categorieën. Niet alleen om de (prachtig gesponsorde) dagprijzen, maar ook voor het jaarklassement. Voor het klassement telt de best of 5 uit de 7 wedstrijden over de maanden mei t/m oktober, gespeeld over 18 holes. Het klassement trapt traditiegetrouw af met de Coutinho trofee. Dit jaar op 24 maart. 

De categorieën zijn als volgt gedefinieerd:

                Cat. 1                    0.0 – 12.0

                Cat. 2                    12.1 – 24.0

                Cat. 3                    24.1 – 54.0     

De indeling gaat in per 24 maart 2024, tijdens de Coutinhowedstrijd. 

In categorie 1 kan er gestart worden van de gele & witte tees bij de heren. Voor categorie 2 en 3 vanaf geel en blauw, waarbij het advies vanuit de NGF en de wedstrijdcommissie is om van blauw te spelen in categorie 3. Boven de 36 wordt verplicht van blauw gespeeld. De dames kunnen in categorie 1 van geel of rood spelen. In categorie 2 en 3 wordt vanaf rood gespeeld.

Clubkampioenschappen

Er vinden clubkampioenschappen plaats op de volgende onderdelen:

                Strokeplay dames & heren                         (24 & 25 augustus)

                Matchplay dames & heren                         (27 & 28 juli)

                Foursome dames, heren & mixed              (9 juni en 30 juni)

               Strokeplay Par 3 dames & heren                 (15 september)

De clubkampioenschappen worden gespeeld in de periode juni tot en met september.

Zomeravond

Wegens succes worden de zomeravondwedstrijden ook in 2024 gespeeld. Dit zijn 7 wedstrijden in de zomer (juli/augustus) waarbij we een Par3 wedstrijd spelen over 18 holes met all tee start. Na de wedstrijd is er gelegenheid voor een (dag-) hapje eten in het clubhuis.  Inschrijven op de gebruikelijke wijze via de website of e-golf app.

Evenementen en funwedstrijden

De nieuwjaars-wedstrijd 2024 is al gespeeld en was een groot succes. Met name de uitgezette cross-country holes konden op goedkeuring rekenen van de deelnemers. Waarbij sommigen zelfs zo ver gingen dat dit het hoogtepunt van het jaar was qua wedstrijd.

Verder staan dit jaar op het programma: Oranjewedstrijd/vlaggenwedstrijd, Super Sunday Texas Scramble, Koppelwedstrijd 4BBB, en snertwedstrijd. Uiteraard ook dit jaar weer de commissie dag voor alle vrijwilligers. Tevens wordt er door de NGF-commissie een onderlinge wedstrijd georganiseerd tussen de Texelse competitieteams (14 teams maar liefst…). Specifiek voor 2024 is er de jubileumwedstrijd op 6 april 2024.

Tot ziens in de baan!

De wedstrijdcommissie

De Krim
De Krim — Hart voor Texel