Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Een commissie-dag met poortjes

26 september 2022

Jaarlijks worden de bestuurs- en commissieleden van de Texelse bedankt voor hun inzet voor de club met een wedstrijd, borrel en diner. De winnaar van afgelopen jaar organiseert het jaar erop de wedstrijd. De winnaar van 2022, meestal vooraf bepaald, is volgend jaar de pineut. Dit jaar mochten de senioren het organiseren en dat hebben we geweten ook. Yellow bal met poortjes hadden ze bedacht; de poortjes van de hel, gemaakt van koperdraad, op hole 1, 2 en 3. Het leek vooraf al logisch dat de flight met de minste slagen op hole 1, 2 en 3 zou winnen, maar dat wisten Kees den Ouden, Marian Dethmers en Rob Maaswinkel toen nog niet. Zij waren vooral met zichzelf bezig. Marian, psychiater, en van sterrenbeeld tweeling, had haar handen vol aan Kees en Rob. Zij bleken op exact dezelfde dag in 1960 te zijn geboren, dezelfde opleidingen te hebben gevolgd, verbaal aanwezig te zijn en beiden goed in poortjes. Ook een soort tweeling dus. Marian luisterde, keek en analyseerde. Gelijk aan Dokter Rossi uit de Gooische vrouwen hield zij wijselijk haar mond. Enfin, de twee tweelingen wonnen de wedstrijd. Dat stond immers ook al in de sterren.  

Alsof de goden ons ook goed gezind waren, vlogen de putts van 4 meter en langer door de helse poortjes om zelfs bij de hole te eindigen. Volgens Kees en Rob was geluk nu eenmaal een keuze. Marian schudde slechts haar hoofd.  

Door een seniorenmomentje van de seniorencommissie was de longest drive niet neergezet, zodat de prijzen verloot werden. En, alsof de duvel ermee speelde, wonnen Rob en Marian die. De neary’s waren voor Henriette den Ouden (een gelukje) en voor Peter op de Beek (voorkennis).

Op de derde plaats eindigden Hans de Beer, Leo Saal en Hans van Maldegem met 109 slagen. Tweede werden Frans van Rooij, Tonny van der Vlis en Marijke de Beer met 108. Rob Maaswinkel, Marian Dethmers en Kees den Ouden, zo stond ook in hun horoscoop voor die dag, deden slechts 107 slagen over de negen holes. 

Met dank aan de seniorencommissie die leuke surprise-prijzen hadden gemaakt, met dank aan het bestuur en met dank aan boven voor het laten vallen van de putts en het mooie weer. Zo bleef het nog lang rumoerig in ’t sterrenwaardige Hanenhuus, waar het een genot was om er weer te mogen eten. Volgend jaar zijn Rob, Marian en Kees dus de klos om onder een vast minder gunstig gesternte de wedstrijd te organiseren.    

Commissie-dag met veel poortjes, maar ook met veel cadeaus

De Krim
De Krim — Hart voor Texel