Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Februari Bosmaand

4 februari 2019

Terwijl het westen van de wereld in rep en roer is vanwege de Poolwervel en daarmee gepaard gaande extreme koude en het verre, verre oosten juist last heeft van stratosferische opwarming en sneuvelende hitterecords, staan zondagochtend 24 golfers op De Texelse klaar voor een all-tee start voor de maandbeker van februari. Niets aan het handje op het eilandje zo midden tussen de om de aandacht strijdende weergoden; prachtig fris weer, een heldere, veelal blauwe lucht en een vleugje wind. Mooier wordt februari niet. Muts op, handschoenen aan en swingen maar op zowel de par 3 baan als de tweede negen.

Louter heren strijden in categorie 3 om de prijzen; zes welgeteld. Uitblinker is Job van de Ploeg. Misschien komt het door de ‘vruchtenhartjes’ die hij aan en met flightgenoten Gerdi Reijers en Marijke de Beer deelt, maar in ieder geval geeft hij met 39 stableford punten de vijf andere heren een flink pak slaag. Hans van Maldegem (26 punten) en Martin Siebeles (25) volgen op eerbiedige afstand.

In de tweede divisie spelen twee dames mee in het veld van negen, maar helaas, die spelen geen rol van betekenis. Drie heren eindigen met 29 stableford op een gedeeld tweede plaats; Hans de Beer heeft, na bestudering recht op plek twee en Maricus van de Wetering wordt derde. Joel Ben Shachar pist met een vierde stek, figuurlijk, naast het potje. En de beste? Jan Winnubst. De in vorm verkerende speler van senioren Heren 1 versloeg onlangs al Floris-Jan Zwaag op de kleine baan tijdens de Winter Match Play middels 5 birdies en ook nu is hij goed op dreef; 32 stableford punten.

In de hoogste categorie strijden eveneens negen deelnemers (met twee dames) waarvan twee Bosma’s; Mike en vader Jos. Zij eisen met regelmaat hoofdrollen op. Ook vandaag. Leo Saal komt het dichtste bij de Bosmaatjes en wordt met 33 punten derde. Jos, regelmatig oefenend op het chippen in zijn tuin, speelt goed, maar 37 stableford punten zijn niet voldoende om zijn zoon achter zich te houden. Mede dankzij drie birdies op de kleine baan slaat Mike 41 punten bij elkaar en verwerft daarmee het recht om een maand lang zijn auto op de eervolle parkeerplaats te zetten.

Longest drive (hole 18);

Dames: Gerdi Reijers

Heren: Mike Bosma

Neary (hole 1, par 3 baan);

Dames: Gerdi Reijers

Heren: Hans de Beer

De Krim
De Krim — Meer texels