Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Handicaps in vogelvlucht na Couthino Trofee

4 mei 2018

Als de winteromstandigheden voorbij zijn, de 18 holes allemaal op de grote baan worden gespeeld en de greens razendsnel blijken draaien de rollen in de uitslagen weer om.  De ambitieuze golfers in de derde categorie scoren monsteruitslagen in stableford  en spelen zo hun handicaps in grote sprongen omlaag, terwijl de strokeplay-spelers van categorie 1 alles uit de kast moeten halen om niet de andere kant op te schieten.

De openingswedstrijd van het kwalificatieseizoen op De Texelse afgelopen zondag  is zo vlak voor de competitie een laatste echte meting van de stand van zaken met het niveau van de Texelse golfers.  Gemengd nieuws zullen we maar stellen.

Niet voor de winnares.

Maeike van der Schaaf (73) krijgt `s middags terecht uit handen van mevrouw Aya Couthino, die in gezelschap van haar familie de  prijsuitreiking opluistert, de trofee overhandigd. Verzorgd spel in goede omstandigheden, rustig aan , dan breekt het lijntje niet. Floris-Jan Zwaag (75) en Herbert de Geer (75) blijven nog redelijk in de buurt op plek 2 en 3, maar ook zij spelen niet in de buffer.  Als de greenkeepers er in slagen de greens op dit niveau te houden gaan er nog wel een paar handicaps sneuvelen dit seizoen, want een 3- of zelfs een 4 put is geen uitzondering. Het is niet alleen maar de green raken, maar het moet nu ook nog aan de juiste kant gebeuren om niet omlaag te hoeven putten. Heerlijk.

Categorie 2 wordt aangevoerd door één van de Bosma’tjes, Jos (37) in dit geval. Hij moet wel want zoonlief staat iedere maand in de schijnwerpers en is aan een indrukwekkende inhaalrace bezig. We voorzien dat na de zomer Mike thuis de kalkoen aan zal mogen snijden. De routiniers Rein Zandee (34) blijft Gerri Bolier-Voermans (33) net een puntje voor.  Alle anderen in deze categorie moeten ook aan de bak om niet naar de derde categorie te zakken.

Zoals gezegd , in categorie 3 is het bal. Dat begint bij de prijsuitreiking als bij de vermelding van de derde plaats van Peter op de Beek al 40 punten zijn geteld. Paul Witte (44) op plaats 2 houdt zijn belofte om aan de handicap te gaan werken en doet dat meteen voortvarend.

Maar het is als gezegd Mike Bosma (45) die de show steelt. Hij speelt een kleine 3 punten van zijn handicap en scoort zelfs beter dan zijn competitie foursome partner Tim de Haan uit categorie2, dat wordt een mooi duel tussen die twee de komende jaren.

Longest voor Kevin van Zuilekom en Maeike, Neary voor Ingrid Schippers en Rein Zandee

De Krim
De Krim — Meer texels