Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Heren Senioren 1 redt het niet in tweede klasse

7 mei 2019

Het Heren Senioren 1 team van de Texelse golfclub degradeert nadat ook de derde wedstrijd in de poule van de tweede klasse van de NGF-competitie is verloren. Dat handhaving lastig zou worden, is op voorhand bekend, maar het feit dat in deze divisie twee teams per poule degraderen, maakt de uitdaging er zeker niet makkelijker op.

De Texelse senioren moeten het op de Westfriese Golfclub in Westwoud opnemen tegen Olympus 2 uit Amsterdam dat pas één van haar drie wedstrijden heeft gewonnen, maar op papier wel sterker is dan de eilanders. En dat is ook de realiteit.

Dirk Boumans en Leo Saal zijn tijdens de greensomes over negen holes weliswaar in staat hun eerste punt in deze editie van de landelijke competitie te pakken, maar de twee overige duo’s, Jos Bosma en Jan Winnubst alsmede Hans de Beer en Jos Kager verliezen.

Ook in de singels over 18 holes heeft het Texels zestal weinig in te brengen. Kager wint als enige (2 up) en Saal sleept er een gelijkspel uit, maar de andere Texelaars delven het onderspit. Eindstand 4-14.

Vrijdag wordt de vierde en laatste ronde gespeeld op Golfclub De Hoge Dijk, de thuisbasis van Olympus, tegen Haarlemmermeersche 2 en dan zou het Texelse team nog een rol kunnen spelen bij de ontknoping, want het blijft in deze poule spannend tot het laatste moment. Voornaamste kanshebbers zijn de senioren van Westfriese 1, maar ook Spaarnwoude 1 en Olympus kunnen er nog met de buit vandoor gaan.

De Krim
De Krim — Meer texels