Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Heren Senioren 2 start in de plus

13 april 2019

Winnen is vandaag de opdracht. Omdat ze één van de betere teams in de poule zijn, maar vooral omdat De Texelse golfclub wel een paar winstpartijen kan gebruiken na een stroef begin van de sterrenteams Senioren, Dames en Heren 1.

De Haarlemmermeerse is de opponent. De handicaps van de tegenstanders stellen gerust. De Westfriese ligt er prima bij. Alle seinen op groen.

Maurice Frantzen gaat op pad met zijn partner van het vorig seizoen, Eric den Dubbelden. Maurice kijkt op hole 4 al om zich heen om de voorsprong te delen met achteropkomende flights. Dikke winst.
De captain Alain Hirschler en Wim de Bruine komen echter het matchplay-monster tegen. Ondanks een golftechnisch voordeel gaan ze er toch af met 2/3.
Dan is het aan het duo Floris-Jan Zwaag en de ontgroening van Henk Weyschede om de lunch in te gaan met een voorsprong. Hole 1 wordt nog verloren met een bogey maar dan zetten de twee lange slungels even aan. Lange drive van Henk en een ijzertje van Floris naar de green. Op hole 7 is het voorbij, 3/2.Met 4 tegen 2 voorsprong de middag in.

De singles dan. Maurice voorop. Maar het loopt niet lekker. En bij zijn tegenstander juist wel. De 10 handicappunten verschil maakt dat Maurice de boel nog wel gelijk trekt op 18.
Floris walst over zijn tegenstander heen. Hij wint 10 holes waarvan 9 in par en verliest er 1. 9/7
Wim laat zich de kaas van het brood snoepen dus moeten er nog 3 punten komen uit de laatste 3 singles.
Eric speelt koel en kalm een gedegen ronde en wint ruim. Nog 1 puntje!
Het verlossende woord komt van Alain. Hij is de ochtenddip te boven en kent geen genade. 5/4. En dat is maar goed ook want Henk komt nog wel tot de 18de hole maar gaat er uiteindelijk 1 down af.

Senioren 2 wint 11/7, doel behaalt, maar eigenlijk een beetje te mager. Volgende week een pittig Dirkshorn op de Amsterdamse  Golfclub.


 

De Krim
De Krim — Meer texels