Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Heren Texel 1 nog niet zeker van handhaving in tweede klasse NGF

4 mei 2018

Uiteindelijk blijkt Heren 1 van Golfclub De Texelse tijdens de singles een maatje te klein voor Spaarnwoude 1 in de landelijke NGF competitie. Alleen tiener Hugo Groothuis is ’s middags in staat zijn tegenstander de baas te blijven, de overige partijen worden allemaal verloren waardoor de eilanders met 6-12 het Texelse schip in gaan. 

 Het begint zondagochtend op de baan van de Amsterdamse Golfclub, ondanks de regen nog allemaal redelijk mooi. Captain Antoine Kersten en Hugo Groothuis verliezen weliswaar hun 18 holes foursomes met 4 om 3, maar Herbert de Geer en Gerbrand Zoetelief winnen wel. Met een mooie put voor par op de lastige par 4 16-de zorgt De Geer dat de Texelaars op voorsprong komen en dat zet, met nog twee holes te gaan, hun tegenstanders onder druk. Teveel druk. Ze verliezen ook 17 en de strijd is gestreden; 2/1 voor De Geer/Zoetelief .

Kevin van Zuilekom, normaal gesproken reserve, maar vooralsnog steevast opgesteld, speelt met invaller Alain Hirschler. Door zwak putten van hun tegenstanders overleven ze de eerste vier holes, maar komen dan op voorsprong. Die bouwen ze uit en winnen vervolgens makkelijk met 5/4. Tussenstand 4-2.

Als Texel 1 vandaag wint, is het verzekerd van handhaving in de tweede klasse, maar bij verlies zal de laatste wedstrijd tegen Heemskerkse 1 de scherprechter zijn. De Texelaars weten dus wat ze ’s middags te doen staat: nog zes punten binnenhalen.

Jammer genoeg kunnen de eilanders in de 18 holes singles geen vuist maken. Kersten (1 down), de Geer (2/1) verliezen nipt van min of meer gelijkwaardige tegenstanders. En Van Zuilekom komt mopperend binnen omdat hij op een paar centimeter na net niet gelijk heeft gespeeld; 1 down.

Groothuis zit dan al rustig aan een colaatje nadat hij zijn tegenstander met 6 om 5 van de baan heeft geslagen. Zoals gezegd, de enige overwinning. Hirschler gaat in de kou, constante regen en toenemende wind met 7/6 ten onder en ook Zoetelief, net herstelt van een ribblessure, komt tekort en verliest met 3/2.

Aanstaande zondag zal Heren 1 tegen Heemskerkse 1 vol aan de bak moeten. Hopelijk zijn zowel Laurens Groothuis als Menno Schuijl hersteld van hun rugproblemen, is Jordy Schuijl ook weer beschikbaar en kan Captain Kersten zijn sterkste team opstellen.

De Krim
De Krim — Meer texels