Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Herfstig par 3 feestje

18 september 2022

Het mooie van buitensport is dat je echt in contact blijft met de elementen. Lekker zuchtje wind voor een frisse blik, een druppeltje water voor lekker zachte greens en omvallende karren door ietwat onhandig bevestigde paraplu’s, heerlijk.

De dames allemaal in achtervolging op Gerdi Reijers. Maar als de ochtendronde wordt herkauwd boven een smakelijke lunch is de achterstand al 7 slagen. En Gerdi kennende gaat ze dat niet meer weggeven. Tonny, Anita, Nanette en Agnes moeten dan maar de strijd aan om plaats 2 en een mooie bos bloemen. Dat wordt dan ook meteen weer spannend want deze 4 dames eindigen uiteindelijk slechts binnen 5 slagen van elkaar.

Maar zoals verwacht. Gerdi op de 1ste plek met 55 en 60 slagen. Anita laat het ‘s middags liggen. Nanette Egberts heeft 2 slagen voorsprong op Agnes van Rijkom in de ochtend en zij weet het ook vast te houden. Beide een superrondje 58. Dus Nanette op 2 en Agnes maakt het podium compleet.

De mannen dan. Op de par 3 zit het verschil altijd in de details. Een gemiste put kan al fnuikend zijn. Floris-Jan Zwaag loopt ‘s ochtends de baan in 54, Kevin van Zuilekom op 1 slag, Maurice Frantzen op 2 en Antoine Kersten op 4 slagen. Misschien doet ook Leo Saal nog mee op 5 slagen achterstand. Antoine presteert het zelfs om tegen het Neary-busje aan te putten. Foutje.

Het is best een klus vandaag om onder de baan te lopen. De stevige bries maakt in het bijzonder hole 7, 8 en 9 een lekkere uitdaging.

In de flight met Floris-Jan, Kevin en Maurice blijft het lang stuivertje wisselen. Maurice schiet uit de startblokken, Kevin begint stroef aan de middag en Floris-Jan maakt na 2 parretjes zowaar een dubbel bogey. Kevin laat het toch liggen op de greens, te vaak te kort of te lang. Maurice slaat een paar missers, nou ja, om kort te zijn, Floris-Jan breidt zijn voorsprong nog een beetje uit.

Maar ondertussen in de andere flight is Antoine wakker geworden. Hij speelt een jaloersmakende 2de ronde van 4 onder par. Erop en erover heet dat. Zo wordt je kampioen. Op de meet, met 2 slagen voorsprong, haalt hij Floris-Jan, plek 2, en Kevin, plek 3, in.

Nog even schuilen voor de regen, maar dan is de wedstrijdleiding onverbiddelijk

Een ekster schuilend voor de elementen

Dit jonge egeltje heeft het helaal niet naar zijn zin

Een vertrouwd beeld, de winnaars Antoine Kersten en Gerdi Reijers

 

 

 

De Krim
De Krim — Hart voor Texel