Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

'Japie' is back in town

15 mei 2023

Terwijl op de Coolsingel in Rotterdam mannen en vrouwen elkaar huilend in de armen vallen, in Groningen rookbommen de wedstrijd Ajax-Groningen frustreren en in Turkije de hoop gevestigd is op herstel van de democratie, wordt op De Texelse De Tatenhove Maandbeker gespeeld. Op de groene fairways wordt slechts gestreden voor tijdelijke roem. Jan van Andel en Leo Saal verkiezen hun golfclubs boven het aanschouwen van het verdiende kampioenschap van hun cluppie Feyenoord. Het siert ze. Amsterdammers zijn volop aanwezig; voor hen is er dit jaar op de voetbalvelden niets meer te halen.

Jan van Andel, tevens wedstrijdleider, heeft zijn handen vol om de 37 deelnemers op tijd te laten vertrekken, maar natuurlijk lukt het hem en het wordt weer een mooie dag.

In alle drie de categorieën is het best wel spannend.

In de derde divisie is het verschil tussen de nummer 1 en nummer 4 slechts drie stableford-punten. Jelle Visser komt met 32 van die puntjes net niet op het podium terecht. Tonny van der Vis lukt dat wel en wordt met 1 stableford meer derde achter Marja Goslinga met 34 punten. Maricus van de Wetering is iemand die de pis niet lauw maakt. Onbewogen als altijd wordt hij eerste met 35 stablefordjes op de kaart.

In categorie twee 3 spelers met 34 punten. Dirk Hoogendijk en Agnes van Rijkom moeten het doen met respectievelijk plaats vijf en vier en Remkje Visser mag de prijs voor de derde plaats in ontvangst nemen. Twee deelnemers strijden met ieder 39 punten om het goud en zoals een heer betaamt, in dit geval Ingmar Moerbeek, laat hij de dame beleefd (‘na u’) voorgaan en dat betekent dat Christl van Raak de hoofdprijs en de trofee in ontvangst mag nemen.

Ook in de hoogste klasse ontlopen de golfers elkaar niet veel. Drie heren leveren een netto scorekaart in met 73 slagen. Alain Hirschler heeft qua stableford weliswaar 37 punten, maar moet genoegen nemen met plek vier. Kevin van Zuilekom wordt met evenveel netto slagen (bruto 84) derde. Floris-Jan Zwaag rondt De Texelse in 81 slagen bruto, de beste score van de dag, maar wint niet ook niet.

De Texelse Golfclub heeft in veel jeugdspelers geïnvesteerd en sommige keren uiteindelijk weer terug op het honk. Zo ook Jaap Hoogenraad. Vijftien jaar geleden verliet de toen nog jeugdspeler en single handicapper Texel om het land te dienen. ‘Onder de wapenen’ was er weinig tot geen tijd om te golfen, maar nu is ‘Japie’ weer terug en woont en werkt hij op het eiland. Op schaarse momenten golft hij en sinds kort is hij, aangemoedigd door Anita Hiemstra, zelfs weer lid geworden. Spelend vanaf handicap 15 laat hij zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is en met 72 netto (91 bruto) gaat hij er direct met de eerste prijs vandoor. Dat belooft wat!!

Neary Dames:             Marja Goslinga

Neary Heren:              Ingmar Moerbeek

Longest Dames:          Christl van Raak

Longest Heren:           Antoine Kersten

V.l.n.r.: Jaap Hoogenraad, Christl van Raak en Maricus van de Wetering

 

De Krim
De Krim — Hart voor Texel