Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Jeugdteam De Texelse degradeert

7 juli 2019

Het jeugdteam van De Texelse Golfclub is afgelopen maand helaas gedegradeerd naar de derde klasse van de NGF competitie. Het Texelse team bestaat dit jaar uit Gijs van der Stok, Bent Eelman en broers Sieme en Dirk Boomstra en wordt begeleid door Elda Panoto, moeder van Sieme en Dirk. De jongens moeten het in hun poule opnemen tegen Almeerderhout 1 en Houtrak 1.

Er worden 18 holes gespeeld op basis van stableford; 9 holes single en 9 holes greensome met dien verstande dat er bij de singles flights van drie zijn en bij de greensomes flights van zes. Met andere woorden, je speelt tegelijkertijd tegen de ene als de andere tegenstander, dus eigenlijk steeds twee wedstrijden per 9 holes. 

Of de opgegeven handicaps van de deelnemers helemaal eerlijk zijn, is de vraag. Volgens Dirk zijn de Texelse handicaps dat in ieder geval wel, maar of dat ook geldt voor sommige tegenstanders kan worden betwijfeld, want 29 stableford punten scoren over negen holes, op een vreemde baan, is wel heel bijzonder. 

In ieder geval winnen de Texelse tieners van de zes partijen maar een keer. Twee keer wordt gelijkgespeeld en drie wedstrijden gaan verloren. Het thuisvoordeel wordt niet uitgebuit, want aan het eind van dag is er met 5-11 verloren van Almeerderhout 1 en 8-8 gelijkgespeeld tegen Houtrak 1.

De enige winst (9-7) wordt nota bene de laatste competitiedag behaald op poulewinnaar Almeerderhout 1 op Golfclub Houtrak bij Halfweg en dat biedt hoop voor de toekomst.

 

De Krim
De Krim — Meer texels