Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Kein geloel, golfen!

5 oktober 2020

Goed, het zag er inderdaad niet goed uit; de hele dag regen en windkracht 7. En onze ‘sportkantine’ was net als alle sportkantines in Nederland, tot groot verdriet van manager Anita Hiemstra en van ons allen, vanwege Corona gesloten. Ik was, samen met 24 anderen net te laat geweest om me uit te schrijven. Zo’n zondag dus. Met lood in de schoenen en in regenpak gehesen, toog ik rond 12 uur naar de Golfbaan. Het was nog droog, maar het zou weldra flink gaan regenen. Ik hield me flink met de uitspraak van Ghandi in mijn achterhoofd: ‘some people dance in the rain, others just get wet.’ Of die van die andere filosoof: ‘Kein geloel, golfen!’

Achteraf gezien viel het met de regen reuze mee. Je moet die buienradar niet altijd geloven. De wind klopte wel: stormachtig. De uitslag van de laatste zomer-maandbeker van het jaar, de Teso Maandbeker, was dan ook zoals je kon verwachten onder deze omstandigheden: uiterst magertjes. Slechts één uitzondering daar gelaten: Jos Bosma, getergd vanwege zijn recente degradatie naar de 2e categorie (hdc 14,1 tot 20), scoorde hij 38 stableford punten. Een uitstekende prestatie die hem bovendien de parkeerplaats voor een maand opleverde. Los van een positie in categorie 1 voor de komende maandbekers, natuurlijk. Chapeau.

Good old Maricus van de Wetering veroverde in de derde categorie (hdc 20,1 t/m 54) de eerste plaats. Zijn speelstijl lijdt kennelijk het minst onder de stormachtige omstandigheden.  Als je maar ‘gewoon rustig aan’ rechtuit slaat. Dan maar iets minder ver. Het klinkt altijd makkelijker dan het is, dat moge duidelijk zijn. Maar doe het hem maar na.

In de eerste categorie (hdc -9 t/m 14,1) werd de schrijver dezes (Rob Maaswinkel) winnaar met 77 slagen netto. “je moet gewoon met hetzelfde balletje eindigen als waarmee je begint, dan mag je een stukje schrijven.” Als ik mocht speechen, zou ik ongetwijfeld mijn flightgenoten hebben bedankt voor het zoeken.

Overall winnaar van de 4 best gespeelde maandbekers werd Antoine Kersten. De huldigingen gingen afgelopen zondag ‘uiteraard’ niet door. Kennelijk heeft de veiligheidsregio Noord Holland ons clubhuis aangemerkt als sportkantine waardoor alleen drankjes ‘to go’ konden worden besteld. Een bizarre situatie. De winnaars werden op alternatieve wijze gehuldigd. Ook de prijzen waren vandaag ‘to go’. Beste Teso, bedankt voor de prijzen, jullie hadden meer aandacht verdient, maar het is even niet anders. Oh, en voor ik het vergeet: Marijke, Jos en Hans, bedankt maar weer voor de organisatie. Wat een gedoe hé?   

Jos Bosma krijgt de prijs gewoon netjes thuis afgeleverd​

Golfen in het corona-tijdperk

 

De Krim
De Krim — Meer texels