Golfbaan De Texelse is open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

'Kieken als een snoek op zolder'

9 februari 2020

Het is vrijdag, 31 januari 2020, in de ochtenduren. Een stevige, frisse zuid-zuidwestelijke wind. Maar het is droog!

En dan is het toch heerlijk om een baantje te lopen? De afslag op hole 7 mag ik best wel goed noemen en ook de tweede slag is niet slecht.

Ik loop een beetje rechts over de fairway, in de richting van de plek, waar mijn bal moet liggen. Mijn flightgenoot, Marco Krebaum, loopt een beetje links over de fairway.

Opeens zie ik net naast de fairway in het wat langere gras iets liggen, dat ik niet direct herken. Het maakt me nieuwsgierig. Dichterbij gekomen, zie ik, dat het een grote vissenkop is en wel de kop van een snoek. De snoek is een roofvis, die voorkomt in zoetwater.

Aan de kop zit een stuk kaalgevreten ruggengraat, met een lengte van zeker 15 centimeter. Gelet op de heldere kleur van bloed op kop en ruggengraat is het duidelijk, dat de vis vers aangevreten is en er nog niet lang ligt. De totale lengte van de snoek moet zeker 45 cm bedragen hebben.

Joost mag weten, hoe de aangevreten vis daar terecht gekomen is. De afstand van plek van aantreffen tot nabijgelegen sloot bedraagt zeker 10 meter.

Voor het oppeuzelen en kaalvreten van de vis houd ik verwilderde katten verantwoordelijk, die helaas ook op onze golfbaan voor komen.

De foto is gemaakt door Marco Krebaum.

Louw Nijhuis.

 

De Krim
De Krim — Meer texels