Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Laatste Clubkampioenschap 2023 een feit

18 september 2023

Was het vorig jaar een herfstig par 3 clubkampioenschap, dit jaar kan er, op wat regen in het begin na, gewoon lekker in polo of dun vest gespeeld worden. Een heerlijke en gezellig golf-dag met zoals gebruikelijk een goed verzorgde lunch midden tussen de 36 bedrijven door, een intermezzo wellicht door een enkeling gebruikt om de voorbije helft nog even te beschouwen dan wel weg te kauwen of te spoelen.

29 Deelnemers staan aan de all-tee start bij dit ‘kleinste’ clubkampioenschap van het jaar. 22 Heren met natuurlijk ook Antoine Kersten, de kampioen van vorig jaar, aan de start. Met in totaal 59 slagen staat hij na die eerste twee rondjes slechts achtste.

Vreemde eend in de top van het klassement is Rob Maaswinkel. Uiterst stil (volstrekt ongebruikelijk) en uiterst geconcentreerd staat hij na de eerste 18 holes maar 3 slagen achter op de aanvoerder van het klassement, Floris-Jan Zwaag die met 55 slagen is binnengekomen. Kevin van Zuilekom staat halverwege tweede met 57. Hugo Groothuis, Leo Saal, Hans Montag, en Jos Bosma delen plek drie en zijn ook nog kanshebbers.

Bij de zeven dames (helaas toch weer een magere opkomst) heeft Remkje Visser een behoorlijk gat geslagen. Met 58 slagen, wat de beste score van de dag zal blijken te zijn, heeft zij een comfortabele voorsprong van 5 slagen op Anita Hiemstra en 6 op Agnes van Rijkom.

Geen titelprolongatie voor Antoine. Hij heeft zijn dag niet en wordt met 119 slagen vijfde achter Rob die de middag opnieuw uiterst stil (hoogst ongebruikelijk) rondt in 60 slagen (118 totaal). Geen podium dus, maar wel netto de beste van de dag en dat is zeker een compliment waard.

FJ lijkt de lunch niet goed te hebben verwerkt. Twee rondes van in totaal 59 zijn niet goed genoeg. De kersverse clubkampioen strokeplay wordt met in totaal 114 slagen derde.

Hugo is na allerlei Rotterdamse drukte en blessures weer een beetje aan het golfen, maar een mooie level par in de middag is niet genoeg voor de titel. Met in totaal 112 slagen wordt hij tweede. Welkom terug Hugo! En dan natuurlijk de winnaar. Hij is bijna altijd wel ergens op een clubpodium te vinden. Kevin. Hij speelt ronde drie en vier knap twee onder de baan (totaal 109) en mag zich in ieder geval een heel jaar clubkampioen par 3 noemen.

Anita kan haar twee ochtendrondes niet verbeteren en met 64 slagen (127 totaal) wordt zij derde. De uiensoep en sandwiches zijn Agnes prima bevallen en met goed golf ademt zij in de nek van flightgenoot en lijstaanvoerder Remkje. Die wil zo graag op het grote kampioenenbord bij de ingang van het restaurant dat de stress haar bij de lurven grijpt. Zes slagen voorsprong worden er vijf…., vier….. en als je dan op de laatste hole (hole 9) ook nog in het water slaat…..

Agnes komt met 60 slagen over de eindstreep, maar het is niet genoeg voor de winst, want het gat is slechts een gaatje geworden en dus niet gedicht. Netto winst en een tweede plaats is al wat rest. En Remkje ziet haar wens in vervulling gaan. Zij heeft met 122 slagen (58 en 64) eeuwige roem bereikt.

V.l.n.r.; Floris-Jan Zwaag, Kevin van Zuilekom, Remkje Visser, Anita Hiemstra, Agens van Rijkom en Hugo Groothuis

 

 

De Krim
De Krim — Hart voor Texel