Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Landal-feest op De Texelse

13 mei 2024

Sponsor Landal Sluftervallei, onder bezielende leiding van General Manager Frans van Rooij, maakt een golffeestje van de eerste ‘grote’ maandbeker van het golfseizoen. Natuurlijk zit het zomerse weer mee, maar de ontvangst (doosje Redline 79 Soft ballen) en een spies met vers fruit plus verfrissende softdrink door de turn, geeft deze maandbeker een lekker vertroetelingsgehalte. En wat wil je dan nog meer op deze fantastisch mooie golfbaan? Goed golfen natuurlijk en dat lukt een aantal deelnemers zeer wel.

De drie categorieën zijn dit jaar aangepast. Categorie 1 bestaat nu slechts uit spelers met een handicap niet hoger dan 12 (in plaats van 16) en daardoor is categorie 2 een paar puntjes opgerekt.

De aanpassing laat zich zondag ook zien. Zeven deelnemers in de hoogste divisie en 21 in de tweede.

De handicap categorie in divisie 3 is ongewijzigd (handicap 24 en hoger) en telt vandaag zeven inschrijvingen. Tonny van Koppen legt met 39 Stableford-punten beslag op de derde plaats. ‘It’s a family-affair’ want met eveneens 39 punten komt ook haar man, Maricus van de Wetering aan de meet. Hij heeft de tweede negen beter gespeeld en wordt derhalve tweede. Ook Duco van der Meulen stijgt boven zichzelf uit. Hij slaat maar liefst 41 punten bij elkaar en mag de eerste prijs in ontvangst nemen.

NGF-competitie-spelers doen het goed in categorie twee. Agnes van Rijkom van Dames 1 komt met 34 stablefordpunten net te kort voor een plek op het podium. Teamgenote Anita Hiemstra heeft een puntje meer en mag plaatsnemen op de onderste trede van het schavot. Lot van Schelt, reservespeelster bij hetzelfde team begint haar swing weer terug te vinden. Zij wordt met 36 punten tweede. Jaap Hoogenraad, eerste speler van Heren 4, was als teenager een talent van de club en in een ver verleden single handicapper. Vorig jaar heeft Jaap zijn golfclubs na lange tijd uit de wilgen gehaald en speelt hij weer met enige regelmaat een rondje. En dat is te merken. Spelend vanaf handicap 12,6 swingt hij 39 punten bij elkaar en is daarmee winnaar van categorie twee. Op naar de hoogste divisie Jaap!

Zoals gezegd zeven golfers in categorie 1, zes single-handicappers en eentje die aan deze status ruiken mag.

Antoine Kersten (handicap 2,1 en lid van Heren 1, 36 holes), wordt met een netto score 77 (bruto 78) tweede, achter Gerdi Reijers met netto 70 (bruto 78).

De beste score van de dag is voor Herbert de Geer die ook in Heren 1 (36 holes) speelt. Met handicap 5,5 rondt hij De Texelse in slechts 69 slagen (ook bruto 78) en is daarmee de onbetwiste winnaar. O ja, niet geheel onbelangrijk, Herbert speelt zondag vanaf de witte tees.

In zijn dankwoord bedankt Herbert terecht de greenkeepers, de horeca, sponsor Landal Sluftervallei en refereert hij vol terecht enthousiasme en trots aan het feit dat zijn team eind april gepromoveerd is naar de Eerste Klasse, een mijlpaal, ook in de geschiedenis van De Texelse. Kortom, golfwerk aan de winkel voor de heren van het eerste team, maar dat geldt zeker ook voor een heleboel andere golfers.

O ja,....

Longest Dames: Gerdi Reijers

Longest Heren: Jaap Hoogenraad

Neary Dames: Marijke de Beer

Neary Heren: Remco Boumans

V.l.n.r.: Jaap Hoogenraad, Herbert de Geer, Frans van Rooij en Duco van der Meulen

De Krim
De Krim — Hart voor Texel