Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Maandbeker Februari.

30 april 2018

De strijd is nu echt losgebarsten

3 birdies op de laatste 3 holes, dat zijn echte winnaars-acties. Adriaan Berghauser-Pont (36), altijd al een golfer om rekening mee te houden, sleept deze editie op spectaculaire wijze de beker uit het vuur.

Hij is ook de enige in het forse deelnemersveld die de par 3 lus onder de baan speelt en daarmee drie mannen uit Heren 1 achter zich laat. Precies genoeg om de paar verspilde puntjes op de grote 9 te compenseren. Kevin van Zuilekom (36) heeft net weer het nakijken en Antoine Kersten (35) grijpt nog plaats drie mee.

In categorie 1 zitten er maar 2 punten tussen de eerste 6 plaatsen, dat wordt dit seizoen loeispannend.

De nieuwe sportieve injectie in de club, met consequente vaste trainingsdagen voor de competitieteams, het vele oefenen en samen spelen, de serieuze Winter Matchplay Competitie. Langzamerhand groeit er op De Texelse een echte sportsfeer waar het verse talent in wordt ondergedompeld.

Dat verse talent laat zich gelden in de 2de categorie. Als na afloop van de zondagochtend-training in het indoor-honk de captain van Heren 3 zijn team de opdracht geeft om een podiumplek te bemachtigen, zie je in de blik van de mannen dat de uitdaging wordt aangenomen. Deze editie is het Tim de Haan (32) die de schoorsteenmantel thuis gaat verrijken met een welverdiende trofee. Het talent verslaat met 17 punten bijna de kleine baan als hole 9 roet in het eten gooit, maar dat mag de pret niet drukken. Hans de Leeuw (30) met een mooi resultaat op plaats 2, hij laat het liggen op de par 3. En ja hoor, daar is hij weer, Dirk Hoogendijk (29) vervolmaakt het trio. Ook Dirk doet het weer goed op de grote baan.

Categorie 3 levert het gebruikelijke beeld op. De strijd tussen Paul Witte (35) en Bianca van Pel (32) is lang spannend als uiteindelijk 1 puntje op de kleine baan en het handicap-verschil de beslissing forceert. Paul wint, en dat is niet zijn eerste maandbeker. Maricus van de Wetering (29), de constante zelf, grossiert ook in vermeldingen en neemt altijd wel een balletje mee naar huis. Paul kijkt reikhalzend uit naar het begin van het qualifing seizoen waar hij zijn handicap omlaag gaat spelen. Veel q-kaarten lopen, die hcp 20 moet haalbaar voor je zijn Paul! En voor jou trouwens ook Bianca…

Prima weertje vandaag, de handwarmertjes aangeboden door de golfbaan schijnen geschikt voor thuisgebruik, de organisatie strak geregeld en de baan nog steeds in topconditie. Het bestuur heeft besloten de leden de kosten voor de maandbekers niet meer te laten betalen bij aanvang van de wedstrijd maar uit de kas van de club te voldoen.

Cat. 1

Adriaan Berghauser Pont (36)

Kevin van Zuilekom (36)

Antoine Kersten (35)

 

Cat. 2

Tim de Haan (32)

Hans de Leeuw (30)

Dirk Hoogendijk (29)

 

Cat. 3

Paul Witte (35)

Bianca van Pel (32)

Maricus van de Wetering (29)

 

Nearys

Jos Bosma en Bianca van Pel

Longest

Leo Saal en Marijke de Beer

maandbeker 2018

Birdies voor Herbert de Geer (4 en 6), Kevin van Zuilekom (4 en 9) en Floris-Jan Zwaag (4). De vakantiehuisjes van De Krim hielden de noordooster tegen wat de par 5 hole 4 tot een makkie maakte vandaag.

De Krim
De Krim — Meer texels