Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

NIEUWSBRIEF – Wedstrijdcommissie, Deel 1

17 december 2018

We staan aan de vooravond van diverse regelveranderingen. Vanaf 1 januari 2019 zullen deze regels van kracht zijn. Ook willen wij als wedstrijdcommissie aandacht besteden aan Ready Golf (Zie onderstaand). Alle bedoelt om zo met ingang van 2019 meer snelheid in de baan te krijgen.

Allereerst willen wij je diverse besluiten doen toekomen, die wij in de afgelopen wedstrijdcommissie-vergaderingen hebben genomen.

Inmiddels staan de vernieuwde draaiboeken en het wedstrijdreglement op de site. Wij willen je adviseren, wanneer je aan de wedstrijden meedoet, om het wedstrijdreglement eens goed door te lezen.

  • Op de dag van een officiële clubwedstrijd (in de periode van 24 maart t/m 31 oktober) mag niet worden voorgespeeld op de baan, met uitzondering vanmatchplaywedstrijden.
  • Vanaf volgend seizoen wordt de inschrijving voor herenmiddagen, damesmiddagen en seniorenochtenden/middagen een week van te voren opengesteld.
  • Op verzoek van de exploitant wordt met ingang van het volgende seizoen de sluitingstijd van de inschrijving gewijzigd.

Voor damesmiddagen, herenmiddagen en seniorenmiddagen geldt dat men zich kan inschrijven tot de voorgaande dag 24.00 uur. Voor seniorenochtenden blijft de sluiting van de inschrijving gehandhaafd op de voorgaande dag om 16.00 uur. Voor clubkampioenschappen en maandbekers twee dagen van te voren.

  • Bij prijsuitreikingen worden prijzen niet uitgereikt aan spelers die niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking, tenzij zij zich vooraf aan de wedstrijd tijdig hebben afgemeld bij de wedstrijdleiding. Uitslag staat uiterlijk 7 uur na aanvang van de wedstrijd op de site.
  • Er is een evenwichtige deelname afgelopen jaar in de verschillende maandbeker-categorieën. Voor het volgende seizoen handhaven we de indeling:

• Categorie 1:   0.0 - 14.0

• Categorie 2: 14.1 - 20.0

• Categorie 3: 20.1 - 54.0

  • Voor bepaling van de kampioenen per maandbeker-categorie tellen alleen de punten mee die in een bepaalde categorie zijn behaald. Punten die door een speler in een andere categorie zijn behaald, kunnen niet worden meegenomen naar zijn/haar nieuwe categorie.
  • Na sluitingstijd voor een maandwedstrijd of clubkampioenschap kunnen spelers zich niet meer aanmelden. De wedstrijdleider kan een uitzondering maken als een andere speler afvalt of om een flight compleet te maken.
  • Als gevolg van zeer slechte weersverwachtingen kan de wedstrijdleider beslissen om een wedstrijd af te gelasten. Voor wedstrijden die ’s morgens beginnen wordt deze beslissing op de voorgaande dag om 18.00 uur gemaakt en naar de deelnemers gecommuniceerd. Voor wedstrijden die ’s middags beginnen wordt deze beslissing op de dag van de wedstrijd ’s morgens om 9.00 uur genomen.
De Krim
De Krim — Meer texels