Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Olijke Jaarafsluiting Herenmiddag

26 november 2019

Traditiegetrouw wordt de jaarafsluiting van wekelijkse herenmiddag op een donkere winteravond in november afgesloten met een diner en 22 november is het weer zo ver. Negentien deelnemers gaan eerst de strijd aan met elkaar in een wedstrijd over de kleine baan en de 2e 9 grote baan. De wedstrijd begint met een dun wolkenlaagje en vrijwel geen wind, en eindigt met een waterig zonnetje. Prachtig golfweer, hetgeen in de scores terug tew zien is. In de categorie 19.1 - 54 gaat Geert Donga er met de prijs vandoor. 37 Stableford punten, mede veroorzaakt door een Hole in One op hole 2 van de par3 baan zijn genoeg voor de overwinning. Het podium wordt aangevuld door Piet Heijman en Dirk Koster. Bij de categorie tot 19 laat de organisatie van de herenmiddag zich gelden. Blijkbaar hebben ze beide de jaarafsluiting aangegrepen om zich in de kijker te spelen. Arnold Boomstra wint met 38 punten nipt voor André van der Ploeg met 37 punten. Good old Wil Homan wordt keurig derde met 36 punten. De loterij achteraf wordt opgeleukt door Leo Reitsma, die 10 bier in de loterij gooit. Dit vanwege zijn vertrek bij de club. Helaas gaat hij verhuizing, bedankt voor de leuke momenten, Leo! De winnaar van de prijs Jan M. drinkt liever melk, dus moet de prijs opnieuw de loterij in, en belandt bij Meindert van der Maar, die er wel raad mee weet.

Nadat de deelnemers zich hebben omgekleed, en wat hardnekkige barhangers vriendelijk de deur zijn gewezen, kan de prijsuitreiking en het diner starten. Dit begint met de seizoensprijs. Van de tien beste scores in het zomerseizoen (18 holes par 72) wordt een klassement opgesteld. Vaak een prooi voor de consistente en consequente spelers, en zo ook dit jaar. Winnaar van 2019: Maricus v.d. Wetering (305), steady Eddy himself. Tweede Jan Mevius met 300. Ex aequo op 3, Jos Kager en Erik Bongaertz. Het diner begint met een rondje Champagne van Geert Donga, die de hole in one graag met de heren wil vieren. Tijdens het prima vier gangen diner (hulde aan de kok!) worden de heren nog getrakteerd op een presentje van de Sint en een uitgebreid gedicht. De inhoud kan helaas niet gedeeld worden, maar de boodschap was helder: De animo voor de herenmiddag neemt af, en het is aan de heren binnen de club om dit te verbeteren. De aanwezigen werden daarom beloond met een chocolade letter.

Ook een gedicht en een chocoladeletter voor de bediening en management van de golfbaan. De heren maken het niet altijd makkelijk voor het personeel op vrijdagmiddag, maar hun inzet wordt zeer gewaardeerd. Onze immer goedlachse baanmanager neemt de kado's en een kleine tip bij de surrogaat Sint  (met mini-baard) in ontvangst.

Al met al een geslaagde avond, en een geslaagd jaar. Op naar 2020!

De Krim
De Krim — Meer texels