Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Ondanks commotie winst voor Heren Senioren 2

4 mei 2018

Het  team van heren senioren 2 heeft vrijdag haar eerste wedstrijd op de baan van De Koggen in Spierdijk met 10- 8 gewonnen van Ooghduyne 2 uit Julianadorp. De Texelse heren worden hartelijk ontvangen door de captain van De Koggen, de op de Texelse ‘beruchte’ Jos van der Werf.

Deze tegenstander is een oude bekende waartegen het vaak een gelijkopgaande strijd is. Ook deze keer moeten de eilanders tot het uiterste gaan om de winst binnen te halen.

In de greensomes over negen holes spelen Jaap Pameijer en Hans de Leeuw na een mooie pot gelijk. Piet Bolier en Ad van Dorssen kunnen na 5 holes de stokken al in de tas stoppen en winnen hun partij overtuigend met 5/4. De laatste dubbel met Wil Steenhof en Dirk Koster wordt op de laatste hole door de Texelaars verloren.

Tussen de middag krijgt Pameijer een naar bericht dat er bij zijn dochter een hersentumor is geconstateerd. Hij heeft na dit zeer vervelende nieuws vanzelfsprekend de wedstrijd  verlaten en de nog te spelen single is door Oogdhuyne zeer sportief gehalved. De Texelaars zijn door alle commotie enigszins van slag, maar gelukkig kunnen een aantal zich herpakken.

De Leeuw, de greensomepartner van Pameijer, delft het onderspit met 3/2. Van Dorssen blijft ook ‘s middags goed spelen en zet zijn tegenstander met 4/2 opzij. Ook Steenhof speelt degelijk en wint zijn partij mooi met 4/3. De kleine captain Bolier kan zijn goede spel van de greensome geen vervolg geven. Hij speelt te verkrampt met als resultaat een 4/3 verlies. Uiteindelijk zorgt Koster ervoor dat de volle buit mee naar Texel gaat door een knappe 2 up zege.

Al met al een goed einde van een bewogen dag. We wensen de familie Pameijer heel veel sterkte in de komende spannende periode.

De Krim
De Krim — Meer texels