Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

ORANJE BOVEN!!

4 mei 2018

De Texelse golfclub omzeilt de concurrentie van de vrijmarkten op 27 april door ‘s middags de jaarlijkse Oranjewedstrijd te organiseren. En op deze zogenaamde vlaggen-foursome-wedstrijd zijn 36 clubleden afgekomen, veelal geheel of gedeeltelijk uitgedost in het oranje. Ook het clubhuis heeft een oranje uitstraling en zelfs de tompouces voor bij de koffie zijn oranjegezind.

Er is niet alleen een prijs voor het beste foursome-koppel, voor de neary en de longest, maar ook voor de dame en heer die zich het origineelst, het meest oranje, dan wel het gewaagdst heeft gekleed….de mens wikt, maar….de jury beschikt. En die winnaars zijn: Tonny van Koppen, gekleed in een oranje-roze ensemble, gecompleteerd met een oranje guirlande en dito bebloemde strandhoed en Antoine Kersten. Oranje getooid durft hij het aan om in een oranje korte broek – zijn melkwitte benen doen pijn aan de ogen (heeft hij daarom ook zelf een zonnebril op?)– het ietwat frisse strijdtoneel te betreden.

Negen flights van vier, de koppels samengesteld door de wedstrijdcommissie, worden door Hans van Maldegem voor de start ingelicht over een broodje en een oranjebittertje bij de turn (Astrid en Anita bedankt!!) en het hoe en waarom van het oranje vlaggetje dat op zeker moment ergens in de baan geplant dient te worden, namelijk als het aantal handicapslagen plus 72 is bereikt. Het duo dat het verst komt……is de winnaar. De strijd duurt voort tot op hole 19, maar dan hebben Antoine Winnetoe Kersten en Bert Keizer toch echt het illustere duo Adriaan Berghauser Pont/Sjaan Heiman verslagen. Derde worden Piet Heiman en Jan Mevius.

Longest dames Maeike van der Schaaf
Longest heren Adriaan Berghauser Pont
Neary dames Irene Schuijl
Neary heren Henk Roukema

De Krim
De Krim — Meer texels