Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Penha en Hoogendijk winnen Triatlon

17 mei 2023

U denkt misschien wat heeft een Triatlon nu met golfen te maken? Dat gaan we uitleggen. De senioren spelen 3 weken achter elkaar de volgende wedstrijden:

 - Deel 1: 18 holes Par 3

 - Deel 2: Par 3 en 1ste 9

 - Deel 3: 18 holes grote baan.

Per onderdeel zijn wedstrijdpunten te verdienen en degene met de meeste punten gaat met de prijzen aan de haal. Traditioneel zijn dit altijd Jutter prijzen.

Deel 1: We hebben een all tee start in twee groepen, totaal 24 deelnemers aan start. Nel Kuip neemt de leiding met 38 stableford punten. Lekker weer en vroeg binnen.

Deel 2: Nog steeds 24 deelnemers, maar we lopen de hele wedstrijd in de stromende regen. Een zware wedstrijd. Halverwege stapt er één flight uit. Bij binnenkomst een juttertje van de wedstrijdleiding om op te warmen. Nieuwkomer Irene Penha is deze wedstrijd overall winnaar met 35 stableford punten.

Deel 3: De weerberichten zijn niet gunstig maar uiteindelijk is het goed golfweer. Op een klein spatje na blijft het droog en de wind neemt af. Er zijn dan 18 deelnemers aan de start waarvan er nog 14 meedoen voor de triatlon. Irene Penha komt opnieuw als overall winnaar binnen met 49 stableford punten.

De wedstrijdleiding houdt de spanning er nog even in en eerst volgt de reguliere prijsuitreiking. Peter op de Beek komt vervolgens met de overall uitslag en heeft prachtige Jutterprijzen beschikbaar voor alle deelnemers. Er zijn twee categorieën en hier volgt de uitslag:

Categorie 1 t/m 30,5

1. Willem Hoogendijk, 23 punten

2. Els de Ridder, 18 punten

3. Herman Lauers en Peter op de Beek, 17 punten

Categorie 30,5 t/m 54

1. Irena Penha, 22 punten

2. Toos Boks en Atie Voerman, 15 punten

Namens de senioren wedstrijdcommissie allemaal bedankt voor het meedoen!

Atie Voerman

V.l.n.r.: Willem Hoogendijk, Els de Ridder, Atie Voerman, Irene Penha, Toos Boks en Herman Lauers

Wedstrijdleider Peter op de Beek, Hans van Maldegem luistert toe

 

De Krim
De Krim — Hart voor Texel