Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Play-off beslist Clubkampioenschap 80+

11 september 2022

Een vrouw en vier mannen gaan dinsdag de strijd aan om het Club kampioenschap 80+, een wedstrijd over 18 holes onder heerlijke weersomstandigheden. Maricus van de Wetering, regerend kampioen, bijt het spits af met Albert Koolhaas en daarna, in de volgende flight, Nel Kuip, Jan Mevius en Willem Hoogendijk. Even na het middaguur uur komen de vijf deelnemers terug in het clubhuis voor een welverdiende lunch. 

Op dat moment leidt Maricus met een stevige 20 stableford-punten. Jan, ook mooi, volgt met twee punten minder en Nel en Willem staan gedeeld derde met 16 stableford-punten. Albert Koolhaas sluit de rij met 15 punten. De toch altijd lastige tweede negen biedt voor eenieder dus nog volop kansen.

Er wordt gestart zoals het hoort, Nel, Willem en Albert in de eerste flight en Maricus en Jan, de twee koplopers, daarachter. 

Als Nel, Arnold en Willem rond 15.30 uur weer in het clubhuis aankomen, worden de tassen meteen in de auto gezet. Op naar een verkoelend drankje op het terras. Maricus en Jan volgen tien minuten later. Maricus heeft met opnieuw 20 punten wederom steady gespeeld, maar deze mooie prestatie blijkt nog niet afdoende. Willem ziet de tweede negen het golflicht en komt het clubhuis in met maar liefst 24 punten. 

Tussenstand Maricus - Willem: 40 -40 en dus moet een play-off de beslissing brengen. Tassen weer uit de auto's. Samen stappen beide heren in een buggy en vervolgen het kampioenschap op hole 1. Twee goede afslagen. Maricus heeft pech met zijn tweede slag want een vervelende bounce naar links maakt een slag naar de green lastig terwijl Willem netjes de voorgreen weet te bereiken. Maricus chipt te voorzichtig en de derde slag van Willem is prima, twee putts voor bogey. Nu is Maricus aan de beurt. Helaas, zijn putt voor bogey mist de hole op een haar na en daarmee wint Willem Hoogendijk voor het eerst het Clubkampioenschap 80+. 

Nel speelt een zeer goede tweede negen, maar 20 stableford-punten - 36 totaal - is net niet genoeg voor plek drie, want ook Jan speelt, met 19 punten, een goede tweede negen. Hij wordt met 37 punten derde. 

Het was weer een mooie strijd en een vet compliment voor de vijf deelnemers. 

 

 V.l.n.r.: Willem Hoogendijk, Nel Kuip en Jan Meviius

V.l.n.r.: Albert Koolhaas, Nel Kuip en Willem Hoogendijk

Links Maricus v an de Wetering naast Albert.

De vijf deelnemers. 

 

De Krim
De Krim — Hart voor Texel