Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Promotie op een haar na gemist voor Heren 3

16 mei 2023

Voorafgaand aan de laatste competitiedag van Heren 3, 27 holes, op 7 mei is de stand in de poule zeer spannend. Heren 3 gaat aan de leiding met 3 winstpartijen, net als Dirkshorn 2. Ook in aantal winst en verliespartijen is de stand ex aequo: 42 winst om 12 verlies. En dan moet het Texelse team ook nog in een rechtstreeks duel tegen Dirkshorn 2 promotie naar de vierde klasse uitvechten. The ultimate matchplay, mano a mano, dat de beste moge winnen!

Het strijdtoneel is dit keer Liemeer, een leuke baan in het groene hart, met 100 bunkers, zelfs één midden op de green, gedeelde greens, her en der water, tactische geplaatste bomen, doglegs, risk-reward holes, kortom een klassiek Alan Rijks ontwerp. En een must om vóór te spelen, hetgeen het Texelse team dan op zaterdag ook doet. Na een kort uitstapje naar Ajax-AZ, en slapen bij teamgenoten treedt het team op zondag 7 mei aan.

Ook in de baan is de strijd zeer gelijkwaardig. Reinoud van der Korst en Nils Johansson strijden tot de laatste hole, maar moeten die helaas prijsgeven; 1 down. Remco Boumans en Arnold Boomstra koersen degelijk zoals het hele seizoen, af op een overwinning, 2/1. Helaas kunnen Markus Gersthage en Casper Schouten de punten tijdens hun negen holes greensome niet binnenslepen. Mooie wedstrijden, maar wel met 4-2 achter na de dubbels. De taakstelling is in ieder geval duidelijk: ’s Middags in de 18 holes singles vier partijen winnen voor 7 punten, dan is er niets aan de hand.

Jammer genoeg zijn er krachten van bovenaf in het spel, die zich met het verloop van de wedstrijd bemoeien. Na een paar holes komt er een lome onweersbui opzetten, die ervoor zorgt dat de wedstrijd wordt stopgezet en, na uurtje in de schuilhut, uiteindelijk ook gestaakt, want de bui blijft maar hangen daar in Nieuwveen.

Tijdens het goed verzorgde diner wordt onderling besloten om op de reserve-dag de wedstrijd af te maken, wel alleen een wedstrijd tussen de nummers één en twee, want de andere teams besluiten een dealtje te maken. Probleem is wel dat Mike Bosma geblesseerd is, Reinoud inmiddels in China vertoeft en Casper in Kreta. Gelukkig vinden we op de veerboot op de terugweg Jan Veening en Tim de Haan bereid in te vallen, waardoor de strijd toch nog uitgespeeld kon worden.

Aldus vertrekken op zondag 14 mei vier strijders met de eerste boot vanaf Texel. Reeds om 6 uur slingert Jan zijn dieselende Jeep aan. Best pittig ritje op komst, want de dag vooraf is de Texelse Ryder cup met Spaans thema gespeeld, waardoor de laatste restjes spirituoso nog in Jan zijn bloedvaten circuleren. Op naar Paal 33 waar Arnold ligt te slapen onder de opkomende zon. Gelukkig heeft Jan zijn golftas de avond van tevoren al achterin gegooid… Daarna Tim en Remco opgehaald en naar Liemeer gereden alwaar Markus en Nils aansluiten vanuit Amsterdam om de singles alsnog te spelen.

Nils is in de voorgaande week twee keer bij de kraker geweest, en heeft eindelijk zijn rug gerecht, waardoor hij na vele maanden weer pijnvrij kan spelen. En dat is winst op zich. Ongeacht het wedstrijdverloop gaat Nils met een blij hoofd door de baan. En dat dat mentaal doorwerkt blijkt ook wel. Na 4 down te hebben gestaan weet hij de partij toch all square te eindigen.

Tim is een beetje geïntimideerd door het hoge niveau van de 27 holes competitie, en treft een hele goede tegenstander. Ondanks goed spel wordt de pot verloren. Remco weet zijn hoge niveau van dit seizoen weer te halen, en behaalt een degelijke overwinning. Jan heeft als invaller helaas niet kunnen voorspelen, en dan blijkt golfbaan Liemeer best lastig. Zoals gezegd is het een Alan Rijks baan die vraagt om keuzes. En die maak je nu eenmaal makkelijker als je er eerder hebt gespeeld. Helaas ook een verliespartij. Hierdoor moeten zowel Arnold als Markus de partij winnen om te promoveren. Arnold speelt een ronde waarin geen enkele hole gehalved wordt. Het is continu stuivertje wisselen. Nadat hij twee keer 2 down staat, haalt hij in een eindspurt de partij over de streep: 1 up winst, met een luid toegejuichte lange putt op hole 18. Zelfs Piet Heijman is uit Wilnis gekomen om Heren 3 aan te moedigen. Wat een spirit! Dat het helaas ook andersom kan ondervindt Markus aan den levende lijve. Tegen een tegenstander met flink lagere handicap weet hij halverwege een voorsprong op te bouwen van 2 up, maar moet hij in het laatste deel de partij helaas laten aan Dirkshorn.

Een nipt verlies van 11-7, en net geen promotie. Een seizoen lang is hard gestreden door het team en de invallers, we zijn trots op ze! En er is genoten van poule H269 met die sigaren rokende oranjebroeken, Gin-Tonic drinkende polderaars, helikopterpiloten met bijbaantjes en rasechte Noord-Hollandse ondernemers. Volgend jaar gaat dit team weer vechten voor promotie!


Toch blij ondanks de nipt gemiste promotie, v.l.n.r.: Remco Boumans, Reinoud van der Korst, Arnold Boomstra, Nils Johansson, Marcus Gersthage en Casper Schouten

Onder het toeziend oog van een oranje-broek.....Arnold Boomstra slaat af

 

De Krim
De Krim — Hart voor Texel