Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Regelvraag 35

9 oktober 2016

Uitgangspunt bij ieder wedstrijd is dat de speler verantwoordelijk is voor de juistheid van zijn handicap. Soms gaat het toch mis.
a.
Per ongeluk ben je ervan uitgegaan dat je handicap zestien slagen is, terwijl dat in werkelijkheid vijftien slagen had moeten zijn. Dit heb je ook zelf op de scorekaart genoteerd.
Je wint de wedstrijd en eerst dan komt men achter deze vergissing.
Wat is de regel?

b.
Anders is het als de wedstrijdcommissie (lees computer!) een verkeerde handicap op je scorekaart noteert/print.
De vergissing blijft onopgemerkt en pas als de kaart is ingeleverd, dus vóórdat de wedstrijd ten einde is, wordt de vergissing bemerkt.

a.
De uitslag blijft zoals deze is, ervan uitgaande dat je te goeder trouw geweest bent (D. 6-2b/1)

b.
Nu wordt de speler wel gestraft (diskwalificatie) omdat de speler zelf verantwoordelijk is voor het feit dat de juiste handicap op zijn kaart staat alvorens de kaart ingeleverd wordt. (R. 6-2b). Deze straf geldt overigens alleen als de speler er voordeel mee behaalt, anders blijft de score staan.

De Krim
De Krim — Meer texels