Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Regelvraag 38

26 augustus 2018

Deze keer weer een interessant voorval op onze eigen baan.

Eén van de heren slaat af van geel op de tee van hole 4. De bal vertrek keurig, maar maakt dan een onbedoelde bocht naar links en belandt ergens binnen de GUR, daar waar de schapen lopen.

De bal is met zekerheid verdwenen binnen de GUR, maar zou ook in de waterhindernis (aangegeven door rode paaltjes), gelegen binnen de GUR, kunnen liggen.

Omdat het schrikdraad zoeken onmogelijk maakt heeft men de bal niet meer kunnen lokaliseren.

Hoe nu verder?

Een waterhindernis, maar ook een bunker, maakt geen onderdeel uit van de GUR.

Het zou aannemelijk kunnen zijn dat de bal verdwenen is in de GUR, zeker als er geen splash gezien is, en dan is het in de geest van het spel aan te nemen dat deze verloren is in de GUR.

Je mag dan droppen buiten de GUR volgens Regel 25.1c en je krijgt geen strafslag aan je broek.

Is de bal evenwel met zekerheid in de waterhindernis tot stilstand gekomen, dan wordt het een heel ander verhaal en moet je handelen volgens Regel 26.1 (en krijg je wel een strafslag).

De Krim
De Krim — Meer texels