Golfbaan De Texelse is weer open! Bekijk hier het protocol veilig sporten. Graag vooraf online reserveren.

Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Senioren Dames 1 wint voor de derde keer

5 mei 2019

Nadat de zes “Zuurstokdames" op de Texelse boot van 8 uur ‘uitgeleide’ zijn gedaan door voorzitter Jan van Andel, vangt het vervolg van de reis aan richting Amsterdamse Golfclub, een prachtige baan met her en der water.

Twee voorgaande overwinningen maken dat de dames vol goede moed afreizen voor de wedstrijd tegen De Pan 1 dat op papier ietsje sterker lijkt dan het Texelse team. Het belooft derhalve een boeiende dag te worden.

Onvervaard treden ‘onze’ dames aan tegen de Bosch en Duiners en in de ochtend met succes. Els de Ridder en Ingrid Schippers spelen hun singles over 9 holes gelijk, Solveig Rip (5/2), Tonny van der Vis (4/3) en Marja Goslinga (3/2) winnen daarentegen. Alleen Hendrien Landeweer delft het onderspit (1/5). En omdat de zuurstokjes meer holes winnen komen er nog twee extra punten bij en staat er al met al een geruststellende 10-4 voorsprong op het scorebord. De tussenstand betekent dat er 's middags in ieder geval 1 greensome gewonnen moet worden.

Maar die greensomes, ook over negen holes tonen jammer genoeg een ander beeld; Ingrid en Els spelen gelijk tot en met hole 8 en vinden letterlijk hun Waterloo op de laatste hole. Solveig en Tonny gaan ook kopje onder; 2/4. Dus moeten Hendrien en Marja de punten maar binnenslaan. En dat doen ze; 4/2. Daadoor is de einduitslag 12-10 in het voordeel van de Texelse dames. Al met al kijken de zuurstokjes terug op een wat magere, maar inspirerende competitiedag bij een zeer gastvrije club.

Door deze uitslag staat Senioren Dames 1 na drie wedstrijden precies gelijk met Dirkshorn 1, beide met drie overwinningen en zelfs wat doelsaldo betreft. Spannend! Volgende week de ontknoping tegen datzelfde Dirkshorn 1 op Golfclub Heiloo, dan is het barsten of buigen voor de zuurstokjes!!

 

De Krim
De Krim — Meer texels