Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Senioren Heren 1 vindt Waterloo in Spaarnwoude

14 april 2019

Na bijna drie jaar ongeslagen te zijn geweest, verliest Heren Senioren 1 op golfbaan Spaarnwoude haar eerste wedstrijd in de tweede klasse van de NGF competitie van Westfriese 1. Omdat dit Westwoudse zestal op papier nog niet eens het sterkste team lijkt, zal de komende weken duidelijk worden of handhaving in de tweede klasse überhaupt mogelijk is.

Of is er gewoon sprake van een mindere dag? In de Greensome over negen holes winnen alleen Jan Winnubst en Jos Kager (1 up). Het sterke koppel Dirk Boumans en Leo Saal krijgt met 4 om 3 klop en ook Wil Homan en Hans de Beer verliezen, nipt weliswaar, op de laatste hole. 4-2 Tussenstand en dus zullen de Texelaars 4 van de 6 singles over 18 holes moeten winnen. En al snel blijkt dat dit niet gaat lukken.

De eerste drie spelers van Senioren 1 zijn namelijk volledig kansloos. Boumans en Homan zijn al op de 11-de klaar en Saal gaat met 3 om 4 teleurgesteld douchen.

Ook Winnubst heeft een zware middag, maar weet op de 18-de nog knap gelijk te spelen, terwijl Kager daarentegen op diezelfde hole zijn Waterloo vindt. Gelukkig houdt De Beer de Texelse eer hoog door met 3/2 te winnen. Eindstand 5-13. Vrijdag wordt er op de Haarlemmermeersche gespeeld tegen Spaarnwoude 1, met vijf single handicappers en 1 speler met handicap 10.9. Alle verloven ingetrokken en team bespreking bij sponsor De Smulpot!!

 

De Krim
De Krim — Meer texels