Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Senioren Heren 1 wint eerste wedstrijd

4 mei 2018

De door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) georganiseerde landelijke golfcompetitie met in totaal 2451 teams is weer van start gegaan. Ook De Texelse Golfclub doet mee met een recordaantal van acht teams; twee dames- en zes herenteams. Zij zullen de komende weken proberen om hun poule te winnen en te promoveren. Het enige Texelse jeugdteam speelt later in het jaar.

Elke poule bestaat uit vijf teams die ieder vier wedstrijden spelen en je speelt nooit op je eigen golfbaan.

Afgelopen vrijdag gaan de heren senioren teams als eerste de baan in. Zij spelen 27 holes, 9 holes Greensome (twee tegen twee matchplay waarbij spelers van hetzelfde team allebei afslaan en daarna met de beste bal om en om verder spelen) en 18 holes singles (man tegen man matchplay).

Heren Senioren 1, vorig jaar poulewinnaar en nu uitkomend in de 3de klasse, begint de competitie goed. Het door De Smulpot gesponsorde team speelt op Golf & Country Club De Kennemer in Zandvoort tegen Dirkshorn 1.

In de ochtend weten alleen Hans de Beer en Leo Saal hun greensomepartij te winnen; 2 up. De partij van Dirk Boumans en Wil Homan is spannend. Een gelijkspel wordt pas op de laatste hole afgedwongen. Helaas verliezen Jan Winnubst en Jos Bosma met 2 down, zodat de tussenstand 3-3 is.

Dirkshorn 1 is licht favoriet omdat ze drie single handicappers in de gelederen hebben. Maar daar trekken Boumans, Saal en Bosma zich niets van aan; zij winnen alle drie met overtuiging. Teamcaptain Homan en Winnubst verliezen hun partijen nipt en dus valt in de laatste partij, die van De Beer, de beslissing. De Beer gaat met 1 down de laatste hole in, maar met een daverend eindschot wint hij de 18-de en speelt daardoor gelijk. Zijn zwaarbevochten punt betekent dat het Texelse team met 10-8 de eerste partij wint.

Het tweede Texelse seniorenteam gaat ook goed van start. In Spierdijk wordt met 10-8 gewonnen van Ooghduyne 2 uit Julianadorp. Senioren 3 verlaat daarentegen met de staart tussen de benen Alkmaar na met 16-2 te hebben verloren van Kennemer 8.

Vrijdag speelt Heren senioren 1 op Nieuwe Diep in Den Helder een belangrijke wedstrijd tegen Zaanse 1, dat zijn eerste wedstrijd met 12-6 heeft gewonnen. Komen de Texelaars als triomfator uit de strijd dan is de kans groot dat zij tevens de poule gaan winnen.

De Krim
De Krim — Meer texels