Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Solveig redt de eer van de Texelse 50+

31 maart 2023

Het is donderdag 30 maart. Terwijl andere teams nog aan het bedenken zijn waar zij hun eerste wedstrijd ook alweer moeten spelen zitten de dames 50+ van de Texelse alweer om 9 uur op de boot voor hun tweede wedstrijd. Dit keer gaat de tocht naar Heiloo waar we het op moeten nemen tegen dames van Veldzijde 1, die ons vorige week ontvangen hebben. Deze dames die gemiddeld een veel lagere handicap hebben dan wij beloven een flinke uitdaging voor ons te gaan worden. Ons team bestaat dit keer uit: Els de Ridder, Marianne Waverijn, Mart van Bon, Solveig Rip, Marja Goslinga en Cristl van Raak.

In Heiloo worden we hartelijk ontvangen met heerlijk, op de club zelf gemaakt, gebak en koffie. Na het inleidende praatje op naar de driving-range waar blijkt dat het ook in Heiloo heel hard kan waaien. Bij gebrek aan duinen en bomen waait het misschien wel harder op de baan langs de A9 dan op de Texelse.

We gaan vol goede moed van start en weren ons dapper tegen de tegenstandsters maar met bedroevend resultaat. Slechts één partij van de negen holes singles wordt gehalved en alle anderen verloren. Na de turn gaan we voor de greensomes. Het team van Marja en Cristl weet zich nog lang te handhaven, maar moet toch net als de andere het onderspit delven. Veldzijde wint uiteindelijk met 21-1. 

Na een uitstekende maaltijd gaan we in twee vol gepakte auto weer richting Den Helder. Daar komen we tijdig aan zodat Solveig, die als enige een punt heeft weten binnen te halen, tijd heeft om zichzelf en de captain op een heerlijk wel verdiend soft-ijsje te trakteren.

Volgende week ontvangen wij alle dames op de Texelse en 13 april gaan we naar de Amsterdamse om het op te nemen tegen Nieuwe Diep.

Links midden Christl van Raak, Linksvoor Mart van Bon, Linksachter Marianne Waverijn. Rechtsachter Solveig Rip, rechtsmidden Els de Ridder en rechtsvoor Marja Goslinga

De Krim
De Krim — Hart voor Texel