Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Spannend slot bij het 80+ clubkampioenschap, Schalk verschalkt tegenstanders

6 oktober 2019

Op 1 oktober is het zo ver: de echte oude garde gaat de onderlinge strijd weer aan.

Dit keer geen drie spelers maar vier. Naast de inmiddels bekende deelnemers Ferrie van Tatenhove, Jan Heemskerk en Schalk van der Schalie is ook Jaap Pameijer tot het elite 80+ corps toegetreden en kan ook hij derhalve om het clubkampioenschap 80+ strijden.

De wedstrijd is zoals altijd ingepland voor 18 holes, maar omdat de weergoden niet meewerken, is in goed overleg besloten de wedstrijd in te korten naar 9 holes, start vanaf 10.00 uur. Weliswaar met een zacht gemompel daarover onder de lunch (ja, ja, de deelnemers krijgen tussen de middag een opkikkerende lunch aangeboden) want het is ineens mooi weer. Gelukkig is er door de organisatie onder leiding van Hans Bakker toch een goed besluit genomen om de wedstrijd in te korten, want ondanks dat de wind draait, blijkt dat toch een middag vol regen op te leveren.

Het levert evenwel een spannend slot op. Ferrie en Jan komen respectievelijk niet verder dan 11 en 8 punten, maar Schalk en Jaap zijn zo aan elkaar gewaagd dat ze beiden met 13 punten eindigen. Schalk wordt de winnaar. Alhoewel zowel over 9 holes, als de laatste 6, als de laatste 3 holes beide spelers gelijk staan, blijkt Schalk op de laatste hole 2 punten te halen en Jaap maar 1.

Helaas lopen ze het warme onthaal mis van de andere senioren want die zijn om 13.00 uur gestart voor hun eerste seniorenmiddag. Schalk gefeliciteerd!!

De Krim
De Krim — Hart voor Texel