Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

Spannende finales Winter Matchplay Competitie 2022/2023

13 maart 2023

De Winter Matchplay Competitie deed zijn naam eer aan; het werd een winterse editie met veel wind, regen, sneeuw en hier en daar zelfs vorst aan de grond. Vele dappere leden waagden zich aan een barre tocht blootgesteld aan de elementen en aan elkaar. Het leverde heldhaftige partijen op. Dit jaar was de keuze uit 18 of 9 holes groot en de PAR3. En, voor velen gelukkig, met handicapverrekening.

In de finale van de 9 holes wedstrijd speelde titelverdedigster Marianne Waverijn tegen Leo Saal. Leo moest Marianne 5 slagen meegeven, maar speelde goed. Op hole 9 echter slaat Leo vlak voor het water eerst een shank om vervolgens een plag van 10 centimeter te slaan waardoor de bal alsnog in het water belandt. Marianne wordt voor het derde jaar op rij de winnaar. Of dit een record is, zullen we nooit weten, want de winnaars staan helaas niet meer op het kampioenen bord.

Voor de PAR 3 competitie gingen na twee poules de beste 16 deelnemers in het afvalschema de strijd met elkaar aan. De finale gaat tussen Kevin van Zuilekom en Peter op de Beek. Een spannende partij, maar na 18 holes moest Peter, ook weer na een waterbal, het hoofd buigen voor Kevin. Een terechte en goede winnaar.

In de 18 holes wedstrijd bleven na twee voorrondes acht deelnemers over om de strijd met elkaar aan te gaan in de afvalrondes. Na de kwartfinales bleven Antoine Kersten, Frans van Rooij, Kevin van Zuilekom en Remkje Visser over. In de halve finale schakelde Remkje Kevin uit en vervolgens was het een weekje nagelbijten voordat ze wist tegen wie ze het op moest nemen in de finale; Frans of haar ‘bloedeigen’ Antoine. Er werd al flink gespeculeerd of het een finale zou worden tussen Antoine en Remkje en of Remkje dan zou mogen winnen. Maar uiteindelijk was het Frans die aan het langste eind trok. In de finale speelden dus Remkje en Frans. Remkje had vooraf gezien de beste papieren, mede gezien een hogere handicap en haar goede spel van de afgelopen maanden. Ze had pas twee wedstrijden nipt verloren en ze stelde inderdaad niet teleur. Ze hield het hoofd koel en de golfballen droog. Remkje kwam met 3 up door de turn en versloeg Frans op de 15e. Uiteraard bedankte ze Antoine, die haar introduceerde in de golfsport. Verder hierbij een dankwoord voor Jo die de organisatie weer op zich had genomen en halverwege de puntentelling en het reglement wijzigde uit oogpunt van eerlijkheid. ‘To do what is fair, you need to know the rules of golf and it helps if you are Jo Oosterveer’. Gelukkig wonnen de besten. En, omdat ze altijd vergeten worden, nog een laatste compliment aan de greenkeepers. De baan en met name de greens worden steeds mooier en sneller. En het is pas maart, het seizoen moet nog beginnen.

 

De Krim
De Krim — Hart voor Texel