Baanstatus
Baan
Qualifying
Vervoer
Greens
Driving range

Laatste update:

Uitloggen ...

TESO maandbeker, mooie zomerserie komt ten einde

7 oktober 2019

De oktober maandbeker is traditioneel eigenlijk twee wedstrijden in één want het is zowel een strijd op zich als de finalewedstrijd van een serie van zeven van de ‘zomerseizoen-maandbeker’. En hoewel de opkomst beperkt is en niet alle gladiatoren aanwezig zijn, staat er dus wel een en ander op het spel. Wie is de meest constante (maandbeker)-golfer van 2019? En wie is in staat om bij een aanwakkerende windkracht zes het beste te presteren in deze door de Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) gesponsorde maandbekereditie?

De organisatie, onder leiding van Marijke de Beer en Jos Bosma, hebben de flights zo ingedeeld dat de naaste belagers in iedere categorie in de seriewedstrijd zoveel mogelijk bij elkaar in een flight zitten.

Texel zou Texel niet zijn als het niet weer eens flink waait en ook Buienradar schetst geen vrolijk beeld op wat komen gaat. Dus veel van de 27 deelnemers trekken in regenkleding en de paraplu binnen handbereik ten strijde. Onnodig zal blijken, want het blijft kurkdroog.

In de derde categorie legt Maricus van de Wetering beslag op de tweede plaats met 27 stablefordpunten, drie puntjes meer dan zijn echtgenote, Tonny van Koppen. Hans van Maldegem ‘scheert de schapen het best’ met 31 punten, een belangrijke overwinning naar later zal blijken.

Een afdeling hoger strijden twee heren en een dame, allen met 30 punten, om de hoogste eer. Els de Ridder wordt derde, Jan Winnubst tweede en de op het eind nonchalant spelende Henk Weijschede pakt de winst omdat hij de tweede negen beter speelt.

De uitslagen laten al zien dat het qua wind een lastig middagje is. Ook de hoogste klasse zucht onder de overmaat aan Beauforts, maar een aantal spelers houdt het pokdalige witte, ronde monster toch redelijk onder controle. Antoine Kersten wordt met netto 79 slagen derde, Alain Hirschler met 78 tweede en Tim de Haan doet het nog weer een slag beter en mag zijn bolide de komende maand op de daarvoor bestemde parkeerplaats zetten. Doet iemand dat eigenlijk ooit?

De winnaars worden gefêteerd met mooie Texelse produkten, beschibaar gesteld door sponsor TESO. 

Neary hole 8 dames: niet geslagen

Neary hole 8 heren: Jan van Andel

Longest drive hole 1 dames: Els de Ridder

Longest drive hole 1 heren: Antoine Kersten

Dan de winnaars van de zomerserie. Zeven wedstrijden,’ best of five’, dus de twee slechtste scores worden, indien mogelijk, weggestreept.

In de derde categorie hebben nog vijf mensen min of meer kans op de zege; Willem Hoogendijk, Peter op de Beek en Paul Witte hebben ieder 133 punten, Paul is vandaag afwezig, heeft slechts vier wedstrijden gespeeld, en valt dus af voor een topklassering. Maricus van de Wetering (138) is de naaste belager van Hans van Maldegem (143). Beide hebben al vijf wedstrijden gespeeld en mogen dus ‘wegstrepen’. Helaas voor Maricus laat Hans zich niet omver waaien en als oktober maandbekerwinnaar legt hij dus automatisch beslag op de eerste plaats met 153 punten. Maricus wordt tweede (148) en Jan Mevius bekroond zijn mooie seizoen met een derde plaats (147).

De scoreboard journalistiek is nog niet voorbij….

Helaas is Agnes van Rijkom niet in staat mee te doen in de tweede divisie. Zij heeft vooraf een ruime voorsprong (144) op Els (118) en de nummer drie, Jan van Andel (110). Is Els in staat om meer dan 26 punten te scoren op deze waaibomendag? Ja dus. Els wint met een eindscore van 148, voor Agnes en Jan (136).

Dan de hoogste klasse. Antoine heeft alle wedstrijden gespeeld en kan strepen. Die streep gaat onder andere door de uitslag van vandaag….kan je nagaan hoe hij de overige maandbekers heeft gespeeld…… Daarmee speelt hij zijn beste vijf wedstrijden netto in 368 slagen (Neem Nota: netto gemiddeld 73,6 slagen per ronde!!!).

Herbert de Geer is afwezig en neemt, met 377 totaal, genoegen met een tree lager op het podium. Kevin van Zuilekom die ook alles gespeeld heeft, laat het vooral in de eerste twee maandbekers liggen en wordt met 385 toch nog derde.

Volgende maand gaat het winterseizoen in, maar in april 2020 begint er weer een nieuwe serie. U weet wat u te doen staat!!

V.l.n.r.: Hans van Maldegem, Tim de Haan, Els de Ridder, Jan Winnubst en Antoine Kersten

De winnaars van de oktober TESO maandbeker​

De overall winnaars van de maandbeker zomer serie 2019

 

De Krim
De Krim — Meer texels